Trabzon'daki müteahhitler DİKKAT

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) zaman içinde kar eden müesseselerden, yani müteahhitlerin yapabileceği konutlardan geri çekilip, daha ihtisas konularına yönlenmesi gerektiğini

Trabzon'daki müteahhitler DİKKAT

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) zaman içinde kar eden müesseselerden, yani müteahhitlerin yapabileceği konutlardan geri çekilip, daha ihtisas konularına yönlenmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Hacısalihoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesinde ticaret hayatında inşaat sektörü temsilcilerinin de ön planda bulunduğunu, bu nedenle inşaat sektörünün bölgede önemli sektörler arasında yer aldığını belirtti.

Ekonomik kriz nedeniyle inşaat sektöründe de bazı sıkıtılar yaşandığını ifade eden Hacısalihoğlu, ''Krizin etkilerinin aşılmasıyla müteahhitlerimiz dışa dönük çalışmalara yönelecek. Biz de oda olarak müteahhitlerimizi fazla dışa yönlendirmek için gayret gösteriyoruz'' dedi.

TOKİ'nin iç piyasadaki müteahhitlik hizmetleriyle özel sektörün yerini aldığını öne süren Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

''TOKİ'nin zaman içinde kar eden müesseselerden, yani müteahhitlerimizin yapacağı konutlardan geri çekilip, daha ihtisas konularına yönlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Aynı zamanda TOKİ'nin yurt dışındaki inşaat faaliyetlerine petrol ya da doğalgaz karşılığı girip, oradan alacağı işleri müteahhitlerimize vermesini istiyoruz. Buradaki yüzde 5-10'luk bir kar payını kendinde saklayıp müteahhitlerin dışarıda veremeyeceği teminatları verebilir. Çünkü şu anda orta seviyedeki müteahhitlerimiz yurt dışında teminat veremiyor.''

     -''İNŞAAT YÖNÜNDEN ÇIKIŞ NOKTASI YAKALANMIŞ OLUR''-

Yaşanan sürecin inşaat sektöründe ekonomik yönden biraz sıkıntılara yol açtığını belirten Hacısalihoğlu, ''Böyle bir riski TOKİ üzerine aldığı takdirde Türkiye'nin dışa açılımı ve yurt içindeki istihdam sorunu bir şekilde halledilmiş olur. Yurt dışında yaptığımız araştırmaya göre Libya, Tunus, Sudan, Kuveyt, Irak, İran, Rusya Federasyonu gibi bir çok ülkede çok miktarda konut ihtiyacı var'' diye konuştu.

Suat Hacısalihoğlu, yurt dışında müteahhitlik hizmetlerinin petrol karşılığı yapılabileceğine dikkati çekerek, ''Bu yol izlenirse Türkiye 2023 hedeflerini inanıyorum ki tutturabilir. Yetkililerimizin alacakları kararlar, geleceğe dönük bakış açıları bu şekilde olursa, ülkenin inşaat yönünden çıkış noktası yakalanmış olur'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel