Trabzon'daki küçük kız kurtuluyor

Trabzon'da, doğduktan 18 ay sonra ''amansız hastalık'' olan bilinen kansere yakalanan ve yapılan iki ameliyatla beynindeki tümör alınan 4 yaşındaki Nurseli Yılmaz, küçücük bedeniyle hastalığı yenmek üzere. Dünyaya geldiğinde Yılmaz ailesini sevince boğan

Trabzon'daki küçük kız kurtuluyor

Trabzon'da, doğduktan 18 ay sonra ''amansız hastalık'' olan bilinen kansere yakalanan ve yapılan iki ameliyatla beynindeki tümör alınan 4 yaşındaki Nurseli Yılmaz, küçücük bedeniyle hastalığı yenmek üzere.

Dünyaya geldiğinde Yılmaz ailesini sevince boğan Nurseli, 18 aylıkken rahatsızlanması üzerine, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine götürüldü. Tetkiklerde, beyninde tümör olduğu, yani ''amansız hastalık'' olarak bilinen kansere yakalandığı anlaşıldı.

Doktorların bu erken teşhisinin ardından bir yandan kendisine armağan edilen balon ve bebeklerle oynayan küçük Nurseli, diğer yandan anlamını bilmediği kanserle mücadele etti. Doktorlar, bir süre sonra Nurseli'nin küçücük bedeninin amansız hastalığı kendi direnciyle yenemeyeceğini anlayınca, ameliyat ederek tümörü almaya karar verdiler.

Nurseli'nin ameliyatı başarılı geçti ve ''Yılmaz'' olan soyadı gibi yılmayarak hayata tutundu, ancak beynini ele geçirmek isteyen tümör de kendisi gibi inatçı davranarak bir süre sonra yeniden nüksetti. Bu nedenle tekrar Farabi Hastanesinin Çocuk Onkoloji Servisinde tedavi altına alınan Nurseli, yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü kanserle mücadelesinde galip gelen taraf oldu.

Uygulanan tedavi sonucu kanseri yenen küçük Nurseli'nin annesi Sibel Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nurseli'nin 18 aylıkken rahatsızlandığını belirterek, ''Ameliyat olup iyileşti. 5 ay sonra hastalığı tekrar nüksetti. Yaklaşık bir senedir tekrar tedavi görüyor. Şu anda hamdolsun hiçbir şeyi yok'' dedi.

Nurseli'nin 2 yılı aşkın süredir beyin tümörüyle mücadele ettiğini, çocuklarının hastalığı yüzünden boyacılık yapan eşi ve kendisinin de zor günler geçirdiklerini anlatan anne Sibel, ''Kanserle mücadele etmek çok zor. Devletten Allah razı olsun, zaten çoğu şeyi karşılıyor ama yine de zor oluyor'' şeklinde konuştu.

-UZMAN DOKTOR BAHADIR: ''İNŞALLAH HASTALIĞI YENDİ''-

Küçük Nurseli'nin tedavisini yürüten Uzman Doktor Ayşenur Bahadır da Nurseli'nin bu yılın şubat ayından beri ''beyin tümörü'' tanısıyla yeniden tedavi görmeye başladığını anımsatarak, ''Nurseli servisimizde beyin tümörü tanısıyla takip edilmekte. Şu anda kemotepari alıyor, tedavisi iyiye gidiyor. Bir problem olmazsa 1-2 ay içinde tedavisini tamamlayacağız'' ifadelerini kullandı.

Bahadır, ''Nurseli'nin kanseri yenip yenmediğinin'' sorusuna ise ''Şimdilik evet. Tedavisi güzel gidiyor, takibinde neler olur onu zaman gösterecek ama şu anda durumu iyi. İnşallah hastalığı yendi'' diye konuştu.

-KÜÇÜK NURSELİ'YE VALİ KIZILCIK VE EŞİNDEN OYUNCAK-

Farabi Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisinde kontrol altında tutulan Nurseli Yılmaz, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ile eşi Sema Kızılcık tarafından da ziyaret edildi.

Nurseli Yılmaz ve annesi Sibel Yılmaz ile bir süre sohbet eden Kızılcık çifti, sağlık durumu hakkında doktorlarından bilgi aldıkları küçük çocuğa oyuncak bebek ve çeşitle hediyeler verdi, bir an önce sağlığına kavuşması dileğinde bulundular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler