Trabzon'daki kilise soruşturması

Dışişleri Bakanlığı, Trabzon'daki Santa Maria Katolik Kilisesi'nin haçının indirilmesine yönelik tehdit hakkında gerekli önlemlerin alındığını ve başlatılan soruşturmanın sürdürüldüğünü açıkladı. Bakanlık'tan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 2 Şu

Trabzon'daki kilise soruşturması

Dışişleri Bakanlığı, Trabzon'daki Santa Maria Katolik Kilisesi'nin haçının indirilmesine yönelik tehdit hakkında gerekli önlemlerin alındığını ve başlatılan soruşturmanın sürdürüldüğünü açıkladı.

Bakanlık'tan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 2 Şubat 2011 tarihinde gece geç saatlerde yapılan tehditle ilgili olarak Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli önlemlerin alındığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gerekli soruşturmayı gecikmeden başlattığı belirtildi. Tehdit olayına karıştığı düşünülen şahıs yada şahısların tespit edilmesine yönelik çalışmaların sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, Bu son olayda da olduğu gibi, ülkemizde bulunan diğer inançların kutsal mekânlarına veya din adamlarına yönelik fiiller titizlikle soruşturulup, gerekli hukuki işlemler yerine getirilmektedir."denildi.

Bakanlık açıklamasında, din adamı Profesör Luigi Padovese'nin uğradığı menfur saldırı sonucu hayatını kaybettiği dava sürecinin de yakından takip edildiğini ve davanın sonuçlanmasının beklendiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel