Trabzon'daki hayırseverler DİKKAT

Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, tarihi eserlerin onarımına katkıda bulunmak isteyen hayırsever işadamlarının sponsorluk yasasında yararlanabileceklerini söyledi.Trabzon Müftüsü Veysel Çakı ile Hızırbey Camisi Dernek Başkanı Alaaddin Şafak, Hızır

Trabzon'daki hayırseverler DİKKAT

Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, tarihi eserlerin onarımına katkıda bulunmak isteyen hayırsever işadamlarının sponsorluk yasasında yararlanabileceklerini söyledi.

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı ile Hızırbey Camisi Dernek Başkanı Alaaddin Şafak, Hızırbey Camisi'nin restorasyonuna katkıda bulanan Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan'a bugün Cuma Namazı sonrasında plaket verdi. Plaket töreninde konuşan Yıldırımhan, Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevine geldiği günden bu yana özellikle eski vakıf eserlerinin onarımı ile ilgili yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek "Bölge sorumluluk alanımızdaki Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin illerinde onarım ihtiyacı olan eserleri tespit edip, proje ihtiyacı olanların restorasyon ve röleve projelerini yaptık. Şimdiye kadar bu çalışmalar için 13 Milyon TL harcama yaptık" dedi.

Yıldırımhan, tarihi eserlerin ve camilerin onarımına katkıda bulunmak isteyen hayırsever iş adamlarına da çağrıda bulunarak “Hayırsever vatandaşlarımızın sponsorluk yasasında yararlanmalarını istiyoruz. İş adamlarımız katkıda bulanacakları miktarı veya yaptıracakları esere harcayacakları rakamı gider gösterip, vergiden düşürebilecekler. Bu yasa hayır yapmak isteyen iş adamlarımız için çok önemli. Tarihi eserlere ilgi duyan ve hayır yapmak isteyen iş adamlarımız müdürlüğümüze başvurmaları halinde onlara katkıda bulanacakları eserleri gösterebiliriz" diye konuştu.

2011 yılı içerisinde de yaklaşık 15 caminin daha onarım programına alındığını belirten Mazhar Yıldırımhan, "İnşallah planladığımız şekilde bu eserlerde onarılacaktır. Amacımız bölgemizde onarım ihtiyacı olan tüm eserlerimizi 2012 yılı sonuna kadar tamamlamaktadır. Bununla ilgili tüm hazırlıklar yapılmıştır. Stratejik planlarımıza uygun olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Hatta planlamamızdan daha önce hedeflerimizi gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Ecdadımızın bize miras bıraktığı kültür varlıklarımızı korumak ve gelecek kuşaklara sağlıklı olarak taşımak bizim vefa borcumuzdur" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel