Trabzon'daki dev zirve için tam destek!

Rusya ve İran ulaştırma Bakanları 3. İpekyolu işadamları zirvesine davet ediliyor.17-19 Ekim tarihleri arasında bu yıl 3. kez yapılacak olan ve 21 ülkenin davet edildiği İpekyolu İşadamları zirvesine Rusya Federasyonu ile İran İslam Cumhuriyeti Ulaştırma

Trabzon'daki dev zirve için tam destek!

Rusya ve İran ulaştırma Bakanları 3. İpekyolu işadamları zirvesine davet ediliyor.

17-19 Ekim tarihleri arasında bu yıl 3. kez yapılacak olan ve 21 ülkenin davet edildiği İpekyolu İşadamları zirvesine Rusya Federasyonu ile İran İslam Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlarının katılması bekleniyor. Türkiye ile yapılacak üçlü zirvede Kuzey-Güney Ulaşım koridorunun iyileştirilmesi konusunda işbirliğinin artırılması hedefleniyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret ederek 3. İpekyolu İşadamları Zirvesi hakkında bilgilendirmede bulundular.

3. İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin başarılı geçmesi için hemen faaliyete başlayabileceklerini söyleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir belediyesi olarak 3. İpekyolu İşadamları Zirvesinin başarılı geçmesi için elimizden gelen her desteği vermeye hazırız. ”dedi.

Gümrükçüoğlu, “ Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği kurumlarımızın her iki başkanlarının ifade ettiği gibi 3. İpekyolu İşadamları Zirvesi şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli bir konudur. Zirvenin başarıya ulaşmasında büyükşehir belediyesi olarak ev sahipliğinden, zirvenin tanıtımına ve konuklarımızın ağırlanmasına kadar en güzel katkıyı memnuniyetle sağlayacağız. Zirve, Trabzon’un ticaret ve ihracatına yapacağı katkının yanı sıra aynı zamanda şehrin ve bölgemizin tanıtımına ve turizmine de büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Trabzon’un doğal florası tarihi ve kültürel değerleri yanında güvenli bir bölge olması ile kongre turizminde ülkemize ev sahipliği yapan bir şehridir” şeklinde konuştu. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ziyarette yaptığı konuşmada 3. İpekyolu İşadamları Zirvesi ev sahibinin Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi olduğunu anımsatarak, “Sizler şehir adına, bizlerde sivil toplum örgütleri olarak şehrimizde 3.kez düzenlenecek olan İpekyolu ülkeleri işadamları zirvesini için çalışıyoruz. Bu yıl ki zirveye Dışişleri Bakanlığımız 21 ülkeyi davet ediyor. Her biraz daha gelişmiş olarak organize ettiğimiz zirvenin bu yıl daha başarılı geçmesini umuyoruz ”dedi.

3. İpekyolu İşadamları Zirvesi hazırlık çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan DOKB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, her yıl ivmenin biraz daha yukarıya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Zirvenin bu yıl üst düzey konukları olacağını vurgulayan Gürdoğan,  özellikle komşularımız Rusya Federasyonu ve İran İslam Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlarının Zirveye katılmasının beklenildiğini, Türkiye ile birlikte Kuzey-Güney ulaşım koridorunun daha iyi çalışması üzerinde ortak bir mutabakat yapılması için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler