Trabzon'daki cinayetin ardından!

Trabzon'da 24 yıl önce babasını vuran kişiyi 19 yıl önce öldürdüğü iddiasıyla yargılanırken tahliye edildikten sonra ensesinden vurularak hayatını kaybeden Hakkı Cemal Aksoy'un öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 10 kişiden 5'i tutuklandı. Trabzon Emni

Trabzon'daki cinayetin ardından!

Trabzon'da 24 yıl önce babasını vuran kişiyi 19 yıl önce öldürdüğü iddiasıyla yargılanırken tahliye edildikten sonra ensesinden vurularak hayatını kaybeden Hakkı Cemal Aksoy'un öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 10 kişiden 5'i tutuklandı.


Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ergün Kızılboğa ve yardımcısı Kürşat Şimşek'in başarılı ve uzun uğraşları meyvesini verdi. Kızılboğa, ekiplerine verdiği direktiflerle önemli bir olayı açığa kavuşturmuş oldu.

 

Yetkililer, suikasta uğrayan eski ABD Başkanı John F. Kennedy'nin de 22 kalibrelik mermi atan bir tabanca ile öldürüldüğüne dikkati çekerken, Aksoy'un öldürülmesinde kullanılan tüfeğin mermisi ile Kennedy suikastında kullanılan tabancanın mermisinin aynı çapta olduğuna işaret etti.

 

Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, 30 Ocak 2011 tarihinde, İnönü Mahallesi'nde annesiyle oturduğu evden çıktıktan sonra silahla açılan sonucu ensesinden vurulan Hakkı Cemal Aksoy'un (46), öldürülmesi olayı ile ilgileri olduğu iddiasıyla Vakfıkebir ilçesinde yakalanan zanlılar Hasan Z, yeğeni Maruf Z, kardeşi Hamdi Z, Yusuf B, Cumhur B, Osman B, Selçuk E, Cihan, Mustafa Y. ve Ahmet B'nin polisteki işlemleri tamamlandı.

"Pusu" adı verilen bir operasyonla yakalanan zanlılar, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Aksoy'u, olay günü annesi Safiye Aksoy ile yaşadığı evden çıktıktan sonra yaklaşık 30 metre uzaklıkta yer alan bir dairenin penceresinden silahla tek el ateş açarak öldürdükleri düşünülen zanlılar arasında yer alan Hasan Z, Maruf Z. ve Hamdi Z'nin, Trabzon'da, Hakkı Cemal Aksoy'un babası Mehmet Aksoy'u aralarında çıkan tartışmada öldürdüğü için mahkemece hapis cezasına çarptırılan ve infaz yasasından yararlanıp tahliye olduktan sonra Hakkı Cemal Aksoy tarafından öldürülen Ali Turan Z'nin akrabaları olduğu belirtildi.

Zanlıların ifadelerinde Aksoy'un öldürülmesi olayı ile ilgilerinin olmadığını öne sürdükleri ve Aksoy'u kimin vurduğunu da bilmediklerini söyledikleri öğrenildi.

Ancak polisin olayla ilgili yaptığı araştırma sonucu, bu kişilerden Hasan Z'nin parmak izinin Aksoy'a ateş açıldığı sanılan dairenin penceresinde bulunduğu, Vakfıkebir ilçesinde bakkalı olduğu için Hasan Z. ve gözaltına alınan diğer akrabalarıyla tanışan Ahmet B'nin de Aksoy'a ateş açılan evi olaydan yaklaşık 2 ay önce kiraladığı anlaşıldı.

Kiralanan evdeki Aksoy'a ateş açıldığı düşünülen penceredeki perde ile pencere önündeki bir koltuk üzerindeki minderde barut izi bulan polisin olayla ilgili araştırmasında cinayette kullanılan silahın da 22 kalibrelik tek mermi atan bir tüfek olduğu belirlendi.

Suikast silahı olarak da kullanılabilen bu tüfeğinin attığı merminin ise isabet ettiği insanın vücudunda parçalanıp ölmesini hızlandırdığı kaydedildi.

Hakkı Cemal Aksoy'un öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 2 kadının da ifadelerinin alınmasının ardından Emniyet'ten serbest bırakıldığı kaydedildi.

-OLAYIN GEÇMİŞİ-
Trabzon'da, 1987 yılında, Hakkı Cemal Aksoy'un babası Mehmet Aksoy'u aralarında çıkan tartışmada öldürdüğü için mahkemece hapis cezasına çarptırılan akrabası Ali Turan Z, infaz yasasından yararlanarak cezaevinden tahliye edilmişti.

Babasının intikamını almak için Ali Turan Z'yi 1992 yılında Vakfıkebir ilçesinde bir iş yerinin önünde tabancayla vurarak öldürdüğü öne sürülen Hakkı Cemal Aksoy, ABD'ye kaçmıştı. 18 yıl aranan Aksoy, ABD'de tabancayla yakalanmış ve tutuklanmıştı.

Sınır dışı edilen ve Türkiye'ye giriş yaptığı İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınarak Trabzon'a gönderilen Aksoy, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde "Ali Turan Z'yi kasten öldürdüğü" gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanan Aksoy, bir süre önce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Aksoy, 30 Ocak 2011'de evinden çıkıp sokakta yaklaşık 10 metre yürüdükten sonra silahla ensesinden vurulmuş ve kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Bu olayın ardından Aksoy'un düştüğü yön ve vurulmasında kullanılan silahtan çıkan merminin geldiği yönü dikkate alarak yapılan araştırma sonucu, yakındaki bir dairenin penceresinde Hasan Z'nin parmak izi ve barut izine rastlayan polis, Aksoy'un öldürülmesine ilişkin 12 kişiyi yakalamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler