Trabzon'daki cinayete karar çıktı

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Murat Aydın katıldı.Aydın'ın avukatı Arzu Çalık ile ölen Suat Ezgü'nün ailesinin avukatı Kadir Oral da duruşmada hazır bulundu.Son savunması sorulan sanık Aydın, ölen Ezgü ile olay sırasında kav

Trabzon'daki cinayete karar çıktı

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Murat Aydın katıldı.

Aydın'ın avukatı Arzu Çalık ile ölen Suat Ezgü'nün ailesinin avukatı Kadir Oral da duruşmada hazır bulundu.

Son savunması sorulan sanık Aydın, ölen Ezgü ile olay sırasında kavga ettiklerini belirterek, ''Suat ağabeye hiçbir şey yapmadım. Devamlı yalvardım. Bana 'karı gibi yalvarma' dedi. Yine bana vurdu. Kendisi gidip camın üzerine düştü. Ben iteklemedim. Suçsuzum, beraatimi istiyorum'' dedi.

Aydın, son sözünün sorulması üzerine ''Suçsuzum, mağdurum, suçlamaları kabul etmiyorum'' diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Murat Aydın'ı ''kastın aşılması suretiyle Suat Ezgü'nün ölümüne sebebiyet verme'' suçlamasıyla önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.Olaydan önce Ezgü'den kaynaklanan haksız söz ve davranışları ve sanığın sabıkasız oluşu ile duruşmalardaki iyi halini dikkate alan heyet, cezayı 6 yıl 3 ay hapis cezasına indirdi. Mahkeme heyeti, daha sonra, sanığa verilen ceza miktarı ve tutuklandığı tarihi göz önünde bulundurup tutuklamadan umulan amacı dikkate alarak Murat Aydın'ın tahliyesini kararlaştırdı. Heyet, Aydın'ın denetimli serbestlik uygulamasından yararlanmasına karar verdi.

Trabzon'un Erdoğdu Mahallesi'nde, geçen yılın nisan ayında, eşi ile kayınpederini öldürme suçlamasıyla cezaevinde 17 yıl yattıktan sonra tahliye edilen Suat Ezgü ile Murat Aydın arasında kavga çıkmıştı. Kavgada birbirine sarılı halde fırının camından içeri giren iki kişiden Suat Ezgü, bacağını camın kesmesi sonucu ölmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler