Trabzon'daki çatışmaya karar çıktı

Trabzon'da, 6 yıl önce 2 grup arasında yaşanan silahlı çatışmada bir kişinin öldürülmesine ilişkin yargılanan 2 sanıktan biri 13 yıl 9 ay hapse çarptırıldı.Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Serkan Gür ile taraf avukatları hazır

Trabzon'daki çatışmaya karar çıktı

Trabzon'da, 6 yıl önce 2 grup arasında yaşanan silahlı çatışmada bir kişinin öldürülmesine ilişkin yargılanan 2 sanıktan biri 13 yıl 9 ay hapse çarptırıldı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Serkan Gür ile taraf avukatları hazır bulundu.

Gür'ün avukatı Mürvet Güven Kanık, önceki savunmalarını tekrar ettiğini ve müvekkili lehine haksız tahrik durumu olduğu belirterek, Gür'e ceza verilecekse hakkında yasal ve takdiri indirim maddelerinin uygulanmasını istedi.

Son sözü sorulan Serkan Gür ise ''Benim bu olayla hiçbir alakam yoktur. Suçsuzum'' dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Serkan Gür'ün Bülent Yiğci'yi öldüren kişilerden olduğunu belirterek, bu sanığa TCK'nın ''kasten öldürme'' suçunu düzenleyen 81. maddesi uyarınca önce müebbet hapis cezası verdi. Gür'ün cezası daha sonra Bülent Yığcı'dan kaynaklanan haksız davranışlar dikkate alınarak 12 yıl 3 ay hapse düşürüldü.

Mahkeme heyetince ''ruhsatsız silah taşımak'' suçundan da 1 yıl 3 ay hapse çarptırılan Gür, her iki suçtan toplam 13 yıl 9 ay hapse mahkum oldu.

Aynı olaya ilişkin hakkında dava açılan ancak halen yakalanamayan Yıldıray Bayraktar'ın dosyası bu dava dosyasından ayrıldı.

Değirmendere Mahallesi Çarşıiçi Sokak'taki bir otelin önünde, 2005 yılında Hacı Ahmet Yığcı ve ağabeyi Bülent Yığcı'nın da aralarında yer aldığı bir grup ile Yasin Bayraktar ve Yıldıray Bayraktar ile Serkan Gür'ün yer aldığı başka bir grup arasında çıkan kavga silahlı çatışmaya dönüşmüştü.

Olayda, Yasin Bayraktar ve Yığcı kardeşler tabanca ile vurularak yaralanmış, ancak Bülent Yığcı kaldırıldığı Karedeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel