Trabzon'da zirai ilaç analizi

     Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Bitkisel Ürünlerde Pestisit Kalıntısı Denetim Programı kapsamında hasat sonrası Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından çeşitli numunelerin alındığını belirtt

Trabzon'da zirai ilaç analizi


     Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Bitkisel Ürünlerde Pestisit Kalıntısı Denetim Programı kapsamında hasat sonrası Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından çeşitli numunelerin alındığını belirtti. 
     Alınan numunelere yapılan analizler sonucunda pestisit kalıntısı olanların imha edileceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 
     ''Pazara ürün indiren üreticilerin ürünlerinden örnekleme usulu hasada başlamadan numune alarak İl Gıda Kontrol Laboratuvarı'na gönderip zirai ilaç kalıntısı olup olmadığı açısından inceleme yapılmaya başlandı. Elde edilen sonuçlar Bakanlığa gönderilecek ve pestisit kalıntısı olan ürünler imha edilecek.'' 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel