Trabzon'da zincirli eylem

 Atatürk Anıtı önünde Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği üyesi bir grup, kırmızı elbise giyerek birbirlerini zincirledi. ‘Ölüm yasasına hayır, özgürlüğümü aldın sıra canımıda mı?’, ‘Dokunma hayvanıma’, ‘Katliama seyirci kalma’ yazılı dövizler taşıyan gr

Trabzon'da zincirli eylem

 

Atatürk Anıtı önünde Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği üyesi bir grup, kırmızı elbise giyerek birbirlerini zincirledi. ‘Ölüm yasasına hayır, özgürlüğümü aldın sıra canımıda mı?’, ‘Dokunma hayvanıma’, ‘Katliama seyirci kalma’ yazılı dövizler taşıyan grup, hayvanları koruma kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısını protesto etti.
 
Grup adına bir konuşma yapan Yaprak Kadakaloğlu, yasanın ölüm yasası olduğunu savunarak, "5199 sayılı hayvanları koruma kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin, meclise yasa tasarısı verildi. Bu tasarı, sokaklarda yaşayan cins, ırk, ayırt edilmeksizin, bütün sokak hayvanlarının toplanıp, doğal yaşam parkları adı verilen aslında ölüm parkı olarak adlandırdığımız alanlara kapatılmasıdır. Hayvan barınakları bu kadar kötü haldeyken, doğa yaşam parkı denilen alanların yapılacağının söylenmesi tamamen kelime oyunudur. Sadece sokak hayvanları değil özel mülklerimizde baktığımız hayvanlarımız da elimizden alınacaktır. Asıl amaç sokak hayvanlarının kısırlaştırılıp, aşılatıp alındığı yere bırakılmasıdır. 
 
Bu bir ölüm yasasıdır. Bu ölüm yasasının tamamen kaldırılmasını ve 5199 sayılı yasa tasarısı maddelerinin yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz. Başbakanımızın da tarihin en büyük katliama ortam ve imkan sağlayacak bu tasarıya dur diyeceğine inanıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel