Trabzon'da zehir tecirlerine büyük darbe

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü son 1 yıldır yaptıkları çalışmalarda uyuşturucu tacirlerine büyük bir darbe vururken, özellikle son 1 ayda 3 ayrı yere düzenledikleri oparasyon sonucu yakalanarak a

Trabzon'da zehir tecirlerine büyük darbe

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü son 1 yıldır yaptıkları çalışmalarda uyuşturucu tacirlerine büyük bir darbe vururken, özellikle son 1 ayda 3 ayrı yere düzenledikleri oparasyon sonucu yakalanarak adliyeye çıkartılan 33 kişi tutuklandı.

Konuyla ilgili Trabzon Valiliğinde yapılan açıklamada, “Trabzon Emniyet Müdürlüğünce Trabzon ili genelinde uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı suçunun önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, yaklaşık 1 yıldır Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda yürütülmekte olan soruşturma kapsamında Uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen şahısların eylemlerinin delillendirilmesi aşamasında toplam 2 bin 620 adet Ecstasy hap, 508,53 gram Kubar Esrar maddesi, 3 gram Toz Esrar Maddesi ve 407 gram Bonzai Maddesi ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen uyuşturucu maddelerle alakalı olarak soruşturma aşamasında 9 şahıs 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak' suçundan tutuklanmış, 10.12.2013 günü ilimizde yapılan operasyonda 4 şahıs, 'Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti Yapmak' suçundan yakalanmıştır. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında şahıslara ait ev, işyeri ve araçlarda yapılan aramalarda 144,49 gram kubar esrar maddesi, 3,85 gram Kenevir tohumu, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 158 adet fişek ele geçirilmiştir.

11.12.2013 günü Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen 4 şahıs tutuklanmaları talebiyle Trabzon Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmiş, şahıslardan 3 ü tutuklanmış, biri ise mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti Yapmak suçu ile ilgili yaklaşık 1 yıldır yürütülen soruşturma kapsamında son bir ay içerisinde gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda toplam 33 şahıs tutuklanmış, yürütülen soruşturmalar kapsamında yapılan yakalamalar ve operasyonlarda toplam 42 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi hedef alan uyuşturucu madde ticareti yapan ve naklini yapan şahıslara yönelik çok yönlü operasyonel çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel