Trabzon'da Yurt-Kur'a başvuru arttı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde Hizmet Cemaati’ne ait yurtlarda kalan öğrencilere “Yurt-Kur’a gelin. Yer bulamazsak sizi otellerde ağırlayacağız” şeklindeki çağrısı üzerine bölgede 624 öğrencinin cemaat yurtlarından Yurt-Kur’a müracaat et

Trabzon'da Yurt-Kur'a başvuru arttı!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde Hizmet Cemaati’ne ait yurtlarda kalan öğrencilere “Yurt-Kur’a gelin. Yer bulamazsak sizi otellerde ağırlayacağız” şeklindeki çağrısı üzerine bölgede 624 öğrencinin cemaat yurtlarından Yurt-Kur’a müracaat ettiği öğrenildi. Yurt-Kur’a göç eden bölgedeki öğrencilerden 572’sinin kız, 52’sinin erkek öğrencilerin oluşturduğu öğrenildi. Yurt-Kur’un halen 400 öğrenciyi de misafir olarak ağırladığı belirtildi.
 
Mitinglerde, cemaat yurtlarıyla alakalı, “Yurtlarda, evlerde gece seansları yapıyorlar. Bu seanslarda Başbakan'a beddua ettiriyorlar. Eşime, çocuklarıma beddualar ettiriyorlar. Bu nasıl Müslümanlık? Bunlara dayanamayanlar olur mu böyle şey diyorlar. Onları da yurttan attırıyorlar. Düzce'de Sivas'ta bunu yaptılar. Kredi Yurtlar Kurumu'na talimat verdim. Öğrencileri alacaksınız diye' şeklinde konuşan Erdoğan'ın bu çağrısından sonra bu yurtlarda kalan öğrencilerden bazıları Yurt-Kur’a ait yurtlara başvuru yapmaya başladı.
 
Yurt-Kur Trabzon Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerindeki devlet yurtlarına bugüne kadar 572’si kız, 52’si erkek olmak üzere 624 kişinin müracaat ettiği öğrenildi. Ancak 13 bin 226 kız, 9 bin 895 erkek, toplamda 23 bin 121 öğrenci kapasiteli yurtların tamamen dolu olması üzerine çaresiz kalan Yurt-Kur, yaklaşık 400 öğrenciyi de misafir olarak ağırlıyor. Yeni müracaat eden öğrencileri ağırlamaya yer kalmayınca Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Yurt-Kur Genel Müdürü Prof.Dr. Recep Kaymakcan başkanlığında Yurt-Kur’un tüm bölge müdürlerini acil toplantıya çağırdı. Samsun’da iki gün sürecek toplantının ardından yol haritası ortaya çıkacak ve öğrenciler için büyük bir ihtimalle otel kiralama yoluna gidilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel