Trabzon'da Yolsuzluk protestosu

Trabzon'da bir grup Türkiye gündemini sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını hedef alan bir yürüyüş gerçekleştirdi.Atatürk Alanında toplanarak UzunSokak istikametinden ellerinde pankartlar ve dövizlerle Ak Parti Trabzon il Başkanlığı binası önüne yürü

Trabzon'da Yolsuzluk protestosu

Trabzon'da bir grup Türkiye gündemini sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını hedef alan bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Atatürk Alanında toplanarak UzunSokak istikametinden ellerinde pankartlar ve dövizlerle Ak Parti Trabzon il Başkanlığı binası önüne yürümek isteyen Trabzon Dayanışma Platformu, KTÜ Öğrenci Kollektifi ve halkevlerinden oluşan grup postane önünde polis tarafından durduruldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

VİDEO GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Polis barikatı önüne gelen grup polisle bir süre Ak Parti İl Başkanlığı bişnasına doğru yürümek için pazarlık yaptı. Polis ekipleri geçişlerine izin vermeyince grup postane önünde bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

17 Aralık sabahı yapılan operasyonlar ülkemizdeki büyük yolsuzluk ve soygunu ortaya çıkardı. Bakanların bakan çocuklarının belediye başkanlarının inşaat sektörünün büyük patronlarının adının geçtiği yolsuzluk operasyonunda onlarca kişi gözaltına alındı. Yolsuzluk operasyonuyla AKP iktidarının  ne denli kirli işlere bulaştıkları nasıl büyük bir yolsuzluk ağı oluşturdukları bir kez daha açığa çıkmış oldu.

11 yıllık iktidarı boyunca ranta ve yağmaya dayalı politikalar uygulayan yandaşlarının usulsüzlüklerle büyük kıyaklarla zengin eden AKP iktidarının bu kirli işleri herkes tarafından bilinsede kimse bu konuda sesini yükseltemiyordu çünkü bu rant ve yağma iktidarı AKP ve cemaat iş birliği ile yürütülüyordu. Bu kirli ittifakın dışında kalan herkes ele geçirilen yargı ve polis gücü ile bastırılıyor. Yandaş medya eliyle halka yalanlar söyleniyordu.

Bu yağma iktidarına gezi isyanıyla dur iyen halk AKP’yi sokaktan yükselen sesle uyardı.Gezi isyanıyla birlikte maskesi düşen halk düşmanlığı tescillenen AKP baskı ve zorbalığa daha çok sarılarak iktidarını ayakta tutmaya çalışıyordu. Ekonomideki büyüme masalları biten orta doğuda cihatçı cephelerle bataklığa saplanan ülke içerisinde demokrasi ve özgürlükleri sınırlayan AKP vaad edeceği hiçbir şey kalmayınca cemaat ile ittifak halinde bu ülke halkına svaş ilan etti.

Her fırsatta kul hakkında tüğü bitmemiş yetimin hakkından bahseden Tayyib Erdoğan’ın kurduğu bu yolsuzluk ve soygun ittifakını alaşağı edecek olan Ak Parti’nin suç ortağı cemaat değil alın teri çalınan bu ülke halkıdır. Çalınan bu ülkenin işçilerinin emekçilerinin köylülerinin parasıdır.Çalınan bu ülkenin gençliğinin geleceğidir. İşte bu yüzden halkın parasını Ak Parti’ninde cemaatinde yemesine izin vermeyeceğiz. Bu pisliği ancak ve ancak halk temizler.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel