Trabzon'da yıllık 500 bin TL'lik zarar!

Turist akınına uğrayan Ayasofya Müzesi'ni camiye çevirmeye hazırlanan Vakıflar, girişteki turnikeleri kaldırdı. Belediye de Ayasofya’nın önüne dükkanlar kuruyor.ADETA KUŞATILDITrabzon’un sembollerinden Ayasofya üzerine yapılan planlar bir bir uygulamaya k

Trabzon'da yıllık 500 bin TL'lik zarar!

Turist akınına uğrayan Ayasofya Müzesi'ni camiye çevirmeye hazırlanan Vakıflar, girişteki turnikeleri kaldırdı. Belediye de Ayasofya’nın önüne dükkanlar kuruyor.

ADETA KUŞATILDI

Trabzon’un sembollerinden Ayasofya üzerine yapılan planlar bir bir uygulamaya konuluyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın birden bire müzenin camiye çevrileceğini açıklamasının üzerinden bir yıl bile geçmeden tarihi eser adeta kuşatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan henüz devri yapılmamasına rağmen Ayasofya’ya giriş turnikeleri kaldırıldı.

575 BİN LİRA GİTTİ!

Vali Recep Kızılcık’ın, “Ülkenin hassas günlerden geçtiği bu dönemde, müzenin camiye çevrilmesi sıkıntı yaratır” uyarısı bile sorunun çözümüne katkı yapmadı. Geçen yıl 130 bin kişinin 500 bin TL ödeyerek gezdiği müzedeki bu gelire son verdi. Vakıflar ekibi şimdi, müzenin içindeki fresklere ne yapılacağı konusunu tartışıyor.

tur.jpg

ÜÇ KATLI BİR PROJE

Öte yandan 50 yıldır müze olarak kullanılan Ayasofya’nın önüne, TOKİ-Belediye işbirliğiyle dükkanlar yapılacak. Anıtlar Kurulu, Ayasofya’nın ön tarafındaki otoparkın yıkılıp en altı otopark, üstünde de iki kat dükkanların olacağı projeye onay verdi. Belediye bu dükkanları satıp gelir elde edecek. Böylece Ayasofya Müzesi cami, çevresi ise işyeri olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler