Trabzon'da yıldırım konuşuldu!

Trabzon Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün öncülüğünde, Amper Elektrik İnşaat firması, "Yıldırımdan Korunma ve Topraklama Sistemleri' konulu bir seminer düzenledi. Valilik A Toplantı Salonu'ndaki seminerde konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Uğ

Trabzon'da yıldırım konuşuldu!

Trabzon Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün öncülüğünde, Amper Elektrik İnşaat firması, "Yıldırımdan Korunma ve Topraklama Sistemleri' konulu bir seminer düzenledi. Valilik A Toplantı Salonu'ndaki seminerde konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Uğur Serencam, yıldırım çarpmalarında yüzde 80 oranında ölümlerin meydana geldiğini belirtti.

Meteoroloji Müdürlüğü'nün verilerine göre, Trabzon'da en fazla şimşek ve yıldırım yaşanan ayların Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olduğuna işaret eden Serencam, "Temmuz ayında olimpiyatlar da başlıyor. Bu konularda hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.

Eğitim faaliyetlerinin süreceğini belirten Serencam, sonucunun çok faydalı olacağını düşündükleri bir semineri gerçekleştirdiklerine vurgu yaparak şöyle konuştu: "Ülkemize çok katkıları olmuş, bu konuda eğitim faaliyetlerinde bulunmuş Amper Elektrik firmasının bize talepleri oldu. Karadeniz'de doğal afet olaylarının fazlalığından dolayı böyle bir toplantıyı yapma gereği duyduk. Toplantıda elde ettiğimiz bilgileri bütün okullarımıza göndermeyi amaçlıyoruz. Amacımız afet olmadan, sıkıntı olmadan bazı

önlemleri almak."

Yılda 20 kişinin yıldırım çarpması yüzünden hayatını kaybettiği vurgulanan seminerde, Amper Elektrik'ten gelen yetkililer Ahmet Dostabakan ve Özlem Kapucu da teknik konularda katılımcılara bilgi verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel