Trabzon'da ‘Yetimler Gecesi’

 Trabzon Belediyesi ile İnsan Hakları ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) ortaklaşa düzenlediği ‘Yetimler Gecesi’ Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı.Konuşmacı olarak KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ile İHH Tra

Trabzon'da ‘Yetimler Gecesi’

 

Trabzon Belediyesi ile İnsan Hakları ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) ortaklaşa düzenlediği ‘Yetimler Gecesi’ Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Konuşmacı olarak KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ile İHH Trabzon Temsilcisi Dr. Murat Kadir Topu’nun katıldığı program Somalili bir öğrencinin Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci ile davetlilerin katıldığı gecede İHH’nın Türkiye’de ve dünyada yaptıkları faaliyetlerin anlatıldığı sinevizyon gösterisi yapıldı.

KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu gecede Kur’a-nı Kerim’de yetimlerle ilgili ayetleri ile Peygamber Efendimiz’in Hadisi Şerifleri’nden örnekler vererek yetimlere verilmesi gereken değerleri anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler