Trabzon'da yasak av cezası

Avcılar tarafından veya farklı şekillerde yaralanan yabani hayvanlar gerekli bakımı yapıldıktan sonra doğaya bırakılıyor.Trabzon’da, 2013 yılında avcılar yada farklı şekilde yaralanan 95 yabani hayvan ve kuş türü Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube

Trabzon'da yasak av cezası

Avcılar tarafından veya farklı şekillerde yaralanan yabani hayvanlar gerekli bakımı yapıldıktan sonra doğaya bırakılıyor.

Trabzon’da, 2013 yılında avcılar yada farklı şekilde yaralanan 95 yabani hayvan ve kuş türü Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan veterinerce tedavisi yapılarak doğaya salındı.

Yaralananlardan çoğunluğunu karaca, sincap, geyik, şahin, doğan ve baykuş gibi türler yer alıyor.

2014 yılı Ocak ayı itibari ile 3 adet gökdoğan, karaca ve martı olmak üzere 5 yaralı hayvan tedavisi yapılarak doğaya salındı. Karaca başta olmak üzere sincap gibi yabani hayvanlar zaman zaman başı boş köpeklerin saldırısına uğrayarak yaralanırken, vatandaşlar tarafından bulunan bu hayvanlar ilgili kurumlara teslim edilmesinin ardından tedavileri yapılarak tekrar doğaya bırakılıyor.

YASAK AVLANMA YAPANLARA PARA CEZASI

Trabzon’da 2013 yılında avlanması yasak olan karaca vuran 1 kişi ile değişik hayvan türlerini avlamaya çalışan 6 kişi hakkında Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce yasal işlem yapıldı. Bu kişilere 5 bin 294 TL para cezasının yanı sıra ayrıca 9 bin TL’de tazminat cezasına çarptırılırken, denetimlerin sıklaştırıldığı belirtildi. 2014 yılı Ocak ayında ise yasak avlanma yapan 2 kişi hakkında işlem yapıldı.
Öte yandan Trabzon’da kayıtlı bin 850 belgeli avcı bulunurken, bu avcıların çoğunluğunun Trabzon ili dışında avlandıkları belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler