Trabzon'da yaşadığı anısını anlattı salonda alkış koptu

Haber61/Haber ServisiÖzel bir program kapsamında ülke genelinde 'Çanakkale Sohbetleri' ile Türk tarihinin en şanlı zaferini anlatan ünlü araştırmacı yazar Talha Uğurluel, Trabzon'a da geldi.Önce KTÜ AKM'de konferans veren unlu tarihçi ardından Hamamizade

Trabzon'da yaşadığı anısını anlattı salonda alkış koptu

Haber61/Haber Servisi


Özel bir program kapsamında ülke genelinde 'Çanakkale Sohbetleri' ile Türk tarihinin en şanlı zaferini anlatan ünlü araştırmacı yazar Talha Uğurluel, Trabzon'a da geldi.
Önce KTÜ AKM'de konferans veren unlu tarihçi ardından Hamamizade Ihsan Bey Kültür Merkezi'nde Çanakkale'yi Anlattı.Bu Sırada konferansa gelirken Trabzon'da Yaşadığı anısını anlatan Uğurluel, büyük alkış aldı.


Uğurluel şunları söyledi:
"Buraya gelmeden önce eve giriş vizesi tereyağ ve fındık alalım dedik. Arkadaşlarla bir yere girdik. Burada bana verdiği cevaba şok oldum. Çok hoşuma gitti yalnız. Tereyağını poşetleyerek uzatan esnaf kardeşime, "Bir de fındık verir misin?" diyerek rica ettim. Bana verdiği cevap harikaydı. Aynen şunu dedi; "Biz akşam siftahını yaptık, karşıdaki esnaf komşumuzdan fındığınızı almanızı tavsiye ederim"
Valla ben Fatih döneminde bunlar oluyor diyordum. Böyle bir adet varmış ve yaşıyormuş Trabzon'da.. Ne güzel" demesi salonda izleyenler tarafından alkış aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel