Trabzon'da yağmur duası yapıldı

Trabzon'da, kuraklığın yol açtığı açlık ve kıtlık nedeniyle binlerce insanın hayatını kaybettiği Afrika ve Somali için yağmur duası yapıldı.Trabzon İl Müftülüğünün organizesiyle, Karşıyaka Mahallesi'ndeki bir tepede gerçekleştirilen etkinliğe, çok sayıda

Trabzon'da yağmur duası yapıldı

Trabzon'da, kuraklığın yol açtığı açlık ve kıtlık nedeniyle binlerce insanın hayatını kaybettiği Afrika ve Somali için yağmur duası yapıldı.

Trabzon İl Müftülüğünün organizesiyle, Karşıyaka Mahallesi'ndeki bir tepede gerçekleştirilen etkinliğe, çok sayıda vatandaş katıldı. Trabzon Müftülüğü vaizlerinden Hasan Şahin'in koordinesinde düzenlenen dua töreninde, Somali başta olmak üzere kuraklık ve açlığın yaşandığı Afrika için çeşitli dualar edildi.

Etkinlikle ilgili bir konuşma yapan vaiz Hasan Şahin, yağmur duasının yağmur yağdırmak için değil, o ibadetin vakti geldiği için yapıldığını belirterek,

"Yağmur duası o namazı kılmanın vaktidir. Güneş tutulduğu zaman kılınan namaz, güneşi kurtarmak için değildir. O namazı kılmanın vakti gelmiştir. Bizler de bu vesileyle 'yağmur olmayan yerlere yağmur ver, kuraklık olan yerlere yağmur yağdır Allah'ım, güneşe yörüngesinden kurtar Allah'ım' diye dua ederiz" diye konuştu.

Bu arada okunan dualar sırasında vatandaşların göz yaşlarını hakim olamadığı gözlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler