Trabzon'da yabani hayvanlar unutulmadı

Doğadaki yabani hayvanları ve kuşları kış mevsiminde korumak için sürekli doğaya yem bırakılıyor.Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce 2012-2013 yılı Kış döneminde yabani hayvanların aç kalmaması için değişik noktalara 4 bin 500 kilogram

Trabzon'da yabani hayvanlar unutulmadı

Doğadaki yabani hayvanları ve kuşları kış mevsiminde korumak için sürekli doğaya yem bırakılıyor.

Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce 2012-2013 yılı Kış döneminde yabani hayvanların aç kalmaması için değişik noktalara 4 bin 500 kilogram yem bırakıldı. Bu yılın Ocak ayında ise 2 bin 600 kilogram yem bırakıldı. Arpa, buğday, sakatattan oluşan hayvan yemleri özellikle kış şartlarının ağır olduğu yüksek kesimlere bırakılırken özellikle karaca, geyik, sincap, ve kuş türlerinin beslendiği belirtildi.

Kış mevsiminde yabani hayvanlar ve kuşların adeta hayatta kalma mücadelesi verdikleri belirtilerek verilen yemlerin hayvanlar tarafından yenilip yenilmediği takip ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler