Trabzon'da vergi kolaylığı!

Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul, mükellef odaklı hizmet anlayışı gereği, hizmetin en iyi şekilde yerine getirilmesi amacıyla en yoğun alış veriş merkezi Varlıbaş ve Forum AVM‘de ve Uzun Sokak’ta stant oluşturduklarını söyledi.Yıllık 2 bin 600 TL’n

Trabzon'da vergi kolaylığı!

Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul, mükellef odaklı hizmet anlayışı gereği, hizmetin en iyi şekilde yerine getirilmesi amacıyla en yoğun alış veriş merkezi Varlıbaş ve Forum AVM‘de ve Uzun Sokak’ta stant oluşturduklarını söyledi.

Yıllık 2 bin 600 TL’nin üzerinde yıllık kira geliri elde eden mükelleflerin bu gelirlerini ikametgahın bulunduğu Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne ya da standlara başvurarak 25 Mart 2011 akşamına kadar beyan etmeleri gerektiğini kaydeden Yumbul “Geriye dönük kayıtlı olmayan mükellefler yönünden 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanunla 2006-2009 döneminde kira geliri elde eden ancak mükellefiyet kaydı olmayanların ister 50 bin TL ister 500 bin TL kira geliri elde etmiş olsun, bildirmediği bütün kiralar için yıllar itibariyle, matrah artırımı yaptığında 2009 için 489 TL, 2008 için 449 TL, 2007 için 413 TL ve 2006 için 382 TL vergi tahakkuk ettirilecek. Bu yıllarda ne kadar kira geliri elde etmiş olursa olsun, hakkında hiçbir işlem yapılamayacaktır. İlave hiçbir şekilde vergi ve ceza istenmeyecektir. Yasayla bir kısmını ya da tamamını vergi dairesine bildirmeyenlere cüzi miktarda vergi ödeyerek riskten kurtarma imkanı sağlanmış oldu’’ dedi.

Yumbul, Forum AVM ve Varlıbaş AVM’de sabit (10.00-22.00 saatleri arasında), Uzun Sokak’ta mobil (9.00-17.00) (Vergi Mahkemesi Yanı) stant oluşturduklarını kaydederek “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile ilgili danışma bilgilendirme hizmetlerinin yanında, kira geliri elde edenlerle ilgili personelimiz tarafından ‘e-beyanname’ şeklinde internet ortamında beyannamelerin düzenlenmesi ve tahakkuk fişlerinin mükellefimize verilmesi ile sınırlı olacaktır” diye konuştu.

Yaşlı ve sakatlara yönelik de hizmetleri bulunduklarını ifade eden Yumbul “Yaşlılığı, sakatlığı veya hastalığı nedeniyle Vergi Dairesi’ne gelemeyecek durumda olan mükelleflerin beyannamelerini ikametgahlarında kabul edilecek olup, bu durumda olan mükelleflerimizin 230 20 57 nolu telefonu aramaları durumunda kendilerine her konuda yardımcı olunacaktır. Mükelleflerimizin bu hizmetten yararlanabilmeleri için, telefon numaramızı arayıp adı, soyadı, vergi kimlik numarası/vatandaşlık numaraları ile açık adreslerini vermeleri yeterli olacaktır. Bu hizmet sadece beyannamelerin düzenlenmesi ve tahakkuk fişlerinin mükelleflerimize verilmesi ile sınırlı olup, hiçbir şekilde vergi tahsilatı yapılmayacaktır” şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel