Trabzon'da Vergi Haftası kutlanıyor

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Vergi Haftası nedeniyle Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul ve beraberindekileri makamında kabul etti. Verginin önemine değinerek konuşmasına başlayan Vali Kızılcık, “Devletimizin temeli vergidir. Vücudun içersinde k

Trabzon'da Vergi Haftası kutlanıyor

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Vergi Haftası nedeniyle Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul ve beraberindekileri makamında kabul etti. 

Verginin önemine değinerek konuşmasına başlayan Vali Kızılcık, “Devletimizin temeli vergidir. Vücudun içersinde kanın olmadığı bir durum nasıl düşünülemezse, verginin olmadığı bir durum da devletin işleyişi için düşünülemez. Anayasamız verginin ödenmesi konusunda vatandaşa yükümlülük yüklemiştir. Vergimizi verelim ki ihtiyaç duyduğumuz, arzu ettiğimiz hizmetleri talep etme hakkını kendimizde görelim. Altyapı, eğitim, sağlık gibi kamu hizmetlerinin sunulması ve karşılanmasının bu güne kadar daha iyi bir yolu bulunamamıştır.
Her bir vatandaşımız vergi ödemeyi kutsal bir görev olarak kabul edip ona göre davranırsa bizde devlet olarak zayıf düştüğü anda devletimizin sıcacık kollarında kendini rahat hissetmesini sağlayabilelim” dedi.
 
Verginin toplanmasında Vergi Dairesi Çalışanlarının fedakarca çalıştığını belirten Vali Kızılcık, “Vatandaşlarımızın bu görevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmeleri için mesai gözetmeksizin gece gündüz demeden gerektiğinde hafta sonları bile çalışıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyorum.
 
Tabi vergilerin ödenmesi artınca sizlerin de iş yükü artıyor. Eğer maaşlarımızın artmasını istiyorsak vatandaşımızın işini kolaylaştırıp üretim ve ticaret yapmalarını, kar etmelerini sağlamalıyız. Böylece vatandaşımızın, elde ettiği kazancın bir kısmını vergi olarak ödemelerine imkan vermiş oluruz. Vergilendirilmiş gelir kutsaldır. Vergilendirilmeden elde edilen gelir hem yasal, hem de ahlaki değildir. Bu haftanın vergi bilincinin oluşmasına katkı sağlamasını diliyorum” diye konuştu.
 
Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul da, Trabzon’da geçen yıla oranla toplanan verginin yüzde 10 oranında artış gösterdiğini belirterek, “Trabzon’da 2012 yılında ve mali bütçe verilerine göre 1 milyar 110 milyon TL vergi geliri gerçekleşti. Geçen yıla göre yüzde 10’luk bir artış oldu. Geçen sene ilimiz tahsilatta 20. sıradaydı bu yıl da yine 20. sırada bulunarak yerini muhafaza etti. Tahsilat çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
 
Vergi Haftası dolayısıyla Yumbul ve beraberindekiler Vali Kızılcık’a plaket ve çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel