Trabzon'da velilere takipsizlik

Trabzon'un Kahramanmaraş Caddesi üzerinde bulunan tarihi İskenderpaşa İlköğretim Okulu'nun başka bir yere nakledilmesini protesto ederek öğrencilerle birlikte Trabzon Valililiği önüne kadar yürüyüş yaparak 2911 Sayılı Kanuna Muhalefet ettikleri gerekçesiy

Trabzon'da velilere takipsizlik

Trabzon'un Kahramanmaraş Caddesi üzerinde bulunan tarihi İskenderpaşa İlköğretim Okulu'nun başka bir yere nakledilmesini protesto ederek öğrencilerle birlikte Trabzon Valililiği önüne kadar yürüyüş yaparak 2911 Sayılı Kanuna Muhalefet ettikleri gerekçesiyle ifadelerine başvurulan 9 öğrenci velisi için Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, "Kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığı" yönünde karar verdi.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş Caddesi üzerinde bulunan tarihi İskenderpaşa İlköğretim Okulu'nun başka bir yere nakledilmesini protesto amacıyla 5 Haziran 2009 günü okul öğrencileri ve okul aile birliği ile öğrenci velilerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, okul önünden başlayarak valilik binası önüne kadar yürümüştü. Öğrenci grubu yürüyüş esnasında "80 yıldır buradayız. Okulumuzu yıkmayın, taşımayın. İskenderpaşa'yı yıkmayın, bize kıymayın" şeklinde slogan atmalarının ardından dönemin valisi Nuri Okutan, bu duruma sert tepki göstererek emniyet birimlerini gereğinin yapılması yönünde talimat vermişti.
Polis olayla ilgili, okul aile birliği üyeleri ile öğrenci velilerinden oluşan 9 kişi hakkında "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet" suçundan evrak tanzim ederken dosya savcılığa intikal etmişti.

Soruşturmayı yürüten Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli öğrenci velilerinin, amaçlarının toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa aykırı davranmak olmadığı, sadece Trabzon Valiliği ile görüşmek olduğu yönünde ifade etmelerinin ardından haklarında " Şüphelilerin demokratik hakları olan düşüncelerini açıklama özgürlüğünü kullandıkları ve asayişi bozan bir durumun söz konusu olmadığı" gerekçesi ile "Kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığı" yönünde karar vererek dava açmadı.

Öte yandan İskenderpaşa İlköğretim Okulu yeni eğitim ve öğretim yılında Kuran Kursu Mahallesi'ndeki eski Fatih İlköğretim Okulu'nun binasına taşınmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler