Trabzon’da uzlaşma semineri

 Trabzon’da “Hukukta Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları, İsveç’te Uzlaştırma Müessesi ve Türk hukukunda benzeri uygulamalar” konulu bir seminer düzenlendi.Trabzon’da bir otelde düzenlenen, İsviçre’den hakimlerin ve avukatların katıldığı seminere, Adalet

Trabzon’da uzlaşma semineri

 

Trabzon’da “Hukukta Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları, İsveç’te Uzlaştırma Müessesi ve Türk hukukunda benzeri uygulamalar” konulu bir seminer düzenlendi.

Trabzon’da bir otelde düzenlenen, İsviçre’den hakimlerin ve avukatların katıldığı seminere, Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Cemalettin Dönmez, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Trabzon Baro Başkanı Mehmet Şentürk, İsveç Ulusal Mahkemeleri idaresi ve avukatlar katıldı.

Seminerin açılışında konuşan İsveç Mahkemesi Hakimi Ylva Osvalbt, Trabzon’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Hukuktaki uzlaşma ile ilgili bilgilerimizi size aktaracağımız için gerçekten çok mutluyum. Uzlaşma bizim için anlaşmazlıkların çözülmesinde kullanılan iyi bir formül. 2004 yılından itibaren İsveç ve Türk mahkemeleri ortak bir çalışma içerisinde” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler