Trabzon'da uyuşturucu ile mücadelede yeni dönem

Trabzon'da uyuşturucu ile mücadele konusunda topyekün bir çalışma başlatılıyor. Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan başkanlığında yapılırken, Valilik B Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda önemli k

Trabzon'da uyuşturucu ile mücadelede yeni dönem

Trabzon'da uyuşturucu ile mücadele konusunda topyekün bir çalışma başlatılıyor. 

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan başkanlığında yapılırken, Valilik B Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda önemli kararlar alındı. Uyuşturucuyla mücadelede geliştirilecek eylem planı kapsamında 100. Yıl Akçaabat İlkokulu, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kız Meslek Lisesi ilk pilot okullar olarak seçilirken, uyuşturucu hakkında bilgilendirme eğitimleri ağırlıklı olarak bu okullarda verilecek. Halkın bilgilendirilmesi amacı ile hazırlanan görseller ve videolar da daha fazla kitleye ulaşabilme adına kurumlar arasında paylaşılacak.

Toplantıda ayrıca şu kararlar alındı:

“ ‘Narkotim’ adlı yeni bir polis birimi kurularak mahallelerde vatandaşlarla, muhtarlarla, yakın temasa geçilecek ve kolluk kuvvetlerinde polisiye tedbirler koordineli olarak arttırılacak. Eğitim çalışmaları ve uyuşturucu bağımlılarının tedavi ve rehabilitasyonuna ağırlık verilecek. Okullarda öğrencilere ve velilere verilen eğitimler arttırılacak, veliler bu konuda bilinçlendirilecek. Uyuşturucu bağımlısı olan vatandaşlarımıza aile hekimliğinden başlayarak birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarından daha özel, itinalı tedavi yöntemleri uygulanacak. Tedavinin utanılacak ve damgalanma korkusu olmadan bağımlılığın normal bir sağlık sorunu gibi ele alınması sağlanacak. Uyuşturucuyu bırakanlara İş-Kur aracılığı ile iş imkanı ve benzeri kolaylıklar sağlanacak. Gençler için sportif kurslar ve benzeri uygulamalar arttırılacak. Sabit hat olarak 24 saat hizmet veren Alo Uyuşturucu Danışma Hattı, destek, tedavi gibi konularda hizmet verecek. Ayrıca şehir merkezinde bulunan ve genellikle uyuşturucu içilen mekanlar olarak kullanılan metruk ve eski binalar yıkılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel