Trabzon'da UNESCO atağı

Trabzon'da Doğu Karadeniz'in UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girebilmesi için değerlerin araştırılması ve başvuruların yapılması yönünde girişim başlatılıyor.Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Karadeniz Teknik

Trabzon'da UNESCO atağı

Trabzon'da Doğu Karadeniz'in UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girebilmesi için değerlerin araştırılması ve başvuruların yapılması yönünde girişim başlatılıyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Üçüncü ile bir araya gelerek, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girebilecek eserler konusunda toplantı yaptı.

Hacısalihoğlu, burada yaptığı konuşmada, TTSO'nun bölge turizmini geliştirme çalışmalarında yüksek sorumluluk duyduğunu belirterek, Doğu Karadeniz’in UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan varlıklarının sayısını artırma girişimlerini destekleyeceklerini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Üçüncü de bölgede UNESCO kültür mirasına girebilecek özellikte pek çok kültür varlığı olduğunu ancak buna rağmen tanıtımlarda eksik kalındığını kaydetti.

Bölgede bu çalışmalara zaman geçirilmeden başlanması gerektiğini belirten Üçüncü, "Bölgemizde bu anlamdaki bütün değerlerin tanıtılması ve yaygınlaştırılmasını önemsiyoruz. Bu konuda değerlerimizin birçoğunu doktora tezi olarak yaptık. Bu çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmaların bundan sonra da yayına çıkarılması önemli" dedi.

Üçüncü, Doğu Karadeniz'de ve Trabzon'da UNESCO tespitine girebilecek alanların ön çalışmasının TTSO ile yürütülebileceğini dile getirerek, "Bu veriler bir dijital arşiv üzerinde de toplanabilecek. Trabzon Türkiye'de pek çok alanda ilklerin yaşandığı bir ildir. Bunların tanıtılması çok önemli. Bunlar müze veya yaşayan kültür ve festivaller olarak değerlendirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki işletmelerin aynı zamanda ekoturizm konusunda birçok eksiklikleri ve sıkıntıları olduğunu anlatarak, bölgede kitle turizminden kültür turizmine geçilebilmesi için de bu çalışmaların önemli olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler