Trabzon'da Uludere protestosu

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde hava operasyonunda 35 kişinin ölümü, Trabzon'da bir grup tarafından protesto edildi. Polis, göstericilerin güvenliğini korumak için etraflarında etten duvar ördü.Uludere'de 28 Aralık gecesi Irak sınırında düzenlenen hava opera

Trabzon'da Uludere protestosu

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde hava operasyonunda 35 kişinin ölümü, Trabzon'da bir grup tarafından protesto edildi. Polis, göstericilerin güvenliğini korumak için etraflarında etten duvar ördü.

Uludere'de 28 Aralık gecesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda, kaçakcılık yaptıgı belirtilen 35 köylü yaşamını yitirdi. Trabzon'da bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, 'katliam' diye niteledikleri olayı protesto etmek için Meydan Parkı'nda basın açıklaması yaptı.

Daha önce Trabzon'da yaşanan olayları göz önüne alan Emniyet Müdürlüğü, 50 kişilik gösterici grubun çevresinde yaklaşık 250 sivil ve resmi polisle etten duvar ördü. Çevik Kuvvet parkın etrafında önlem alırken, sivil polisler de parkın içinde adeta kuş uçurtmadı.

Ölenlerin anasına yapılan saygı duruşunun ardından grup adına okunan basın açıklamasında şöyle denildi:

"Sorunun özü Genelkurmay'ın açıkladığı gibi sadece yanlış bir istihbarat problemi değildir. AKP'li Hüseyin Çelik'in açıkladığı gibi bir operasyon kazası hiç değildir.

Bu katliamın MGK toplantısından saatler sonrasına denk gelmesi de tesadüf değildir. Sayın Başbakan artan olaylar nedeniyle iptal ettirdiği Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarına gösterdiği duyarlılığı, neden Yılbaşı resepsiyonlarını iptal ettirmede göstermedi. Katliamın adı dün Halepçe'ydi, bugün Şırnak.

Bir çok hükümet değişti ama Kürt sorunu ve Kürt halkına reva görülen zulüm değişmedi. Bunu şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz."

Daha sonra Şırnak'ta ölenlerin isimleri tek tek okundu. Kollarında siyah bantlar bulunan grup, üzerinde herhangi bir yazı yer almayan siyah bir pankart da taşıdı. Basın açıklaması sırasında sivil polisler grubuna etrafında adeta etten duvar ördü, vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi.

1 DAKİKALIK OTURMA EYLEMİ

Basın açıklamasının ardından grup oturma eylemi yaptı. Bu sırada 'Şehitler verildiği zaman da oturma eylemi yaptınız mı arkadaşlar?', 'Şırnak'ta cenazelerin yanında Apo'nun resimleriyle birlikte oturuyorlardı' diye gruba laf atan bazı vatandaşlar polisler tarafından uzaklaştırıldı. Grup, polisin tepkilerin artabileceği uyarısıyla bir dakika sonra oturma eylemini sona erdirerek dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler