Trabzon'da Türk Ticaret Kanunu Konferansı

Trabzon'da "Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Getirdikleri ve Vergi Uygulamalarına Etkisi" konulu konferans düzenlendi.Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Trabzon Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen "Yeni Türk Ticaret Kanunu'n

Trabzon'da Türk Ticaret Kanunu Konferansı

Trabzon'da "Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Getirdikleri ve Vergi Uygulamalarına Etkisi" konulu konferans düzenlendi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Trabzon Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen "Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Getirdikleri ve Vergi Uygulamalarına Etkisi' konulu konferans, TTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Veysi Seviğ ile Dr. Bumin Doğrusöz'ün konuşmacı olarak katıldığı konferansa, TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, Trabzon Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Hatice Akça, Trabzon Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Veysel Zekai Bak, TTSO Yönetim Kurulu üyeleri, bürokratlar, muhasebeciler ve iş adamları katıldı.
 
Dr. Seviğ, burada yaptığı konuşmada, Türk Ticaret Kanunu'nun tarihsel sürecini ve bu süreçte geçirdiği değişim ve yeniliklere değinerek, "Yeni Türk Ticaret Kanunu'ndan da beklentilerimiz oldukça fazla idi. Kanun bu yönde hazırlanmış ancak Temmuz ayındaki düzenlemelerle kanunun birçok maddesi budanmış, bazı maddeleri de eskisinden de kötü hale getirilmiştir" dedi.
 
Kanundaki en önemli özelliğin muhasebe kayıtlarıyla ilgili getirilen düzenlemeler olduğunu vurgulayan Seviğ, "Yeni kanundaki bazı düzenlemeler grift hale getirildi. Bu durum içinden çıkılmaz durumlara yol açacaktır. Kanunda eleştirilecek çok yön var. Ancak muhasebe kayıtlarıyla ilgili getirilen hükümler en önemli özelliklerdir" diye konuştu.
 
Dr. Doğrusöz ise kanunun getirdiği düzenlemeler dolayısıyla sıkıntı yaşanmaması için şirket sözleşmesinin çok iyi şekilde hazırlanması gerektiğini söyledi.
 
Yeni kanunun sözleşme özgürlüğünü eskisine göre çok kısıtladığını savunan Doğrusöz, "Eski kanun şirket oluşturma konusunda özgürlük tanırken, yeni kanun bu yönde önemli kısıtlamalar getirmiştir. Eski kanun, "kanuna aykırılık olmadıkça" düzenleme yetkisi verirken, yeni kanun "izin verdiği" ölçüde düzenleme yetkisi tanımış, bu yönde emredici hükümler getirmiştir" dedi.
 
Konferansın ardından TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman ve Trabzon Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Veysel Zekai Bak tarafından Dr. Seviğ ile Dr. Doğrusöz'e plaket verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel