Trabzon'da turizm için iki önemli gelişme!

Doğu Karadeniz Bölgesi ve Trabzon’da Nisan ayı içerisinde turizmi yakından ilgilendiren iki önemli gelişme yaşanacak.3-7 Nisan tarihleri arasında Suudi Arabistan’dan gelecek olan 24 kişilik turizm seyahat acente temsilcisi Trabzon’da ve bölgemizde incelem

Trabzon'da turizm için iki önemli gelişme!

Doğu Karadeniz Bölgesi ve Trabzon’da Nisan ayı içerisinde turizmi yakından ilgilendiren iki önemli gelişme yaşanacak.

3-7 Nisan tarihleri arasında Suudi Arabistan’dan gelecek olan 24 kişilik turizm seyahat acente temsilcisi Trabzon’da ve bölgemizde incelemelerde bulunacak. Hemen akabinde 25-28 Nisan tarihlerinde Dünya Kruvaziyer turizm operatörleri ile gemi firma yöneticilerinden oluşan 25 kişilik heyet Trabzon’a gelerek burada bazı temaslarda bulunacaklar.

Bu iki organizasyonunun bölge turizminin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirten Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Turizm kalkınmanın ve gelişmenin anahtarıdır. Trabzon’da bu güne kadar özellikle turizm alanında çok güzel çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar bölgedeki turist sayısını ve buna paralel olarak turizm gelirlerini önemli oranda arttırdı. 2014 yılında da fark edilir bir seviyeye gelen turizm potansiyelimizi en iyi şekilde kullanıp kalkınmamızın ve refah düzeyimizin artmasını sağlamaya çalışacağız. İlimizde mevcut konaklama, yeme, içme tesislerine ilave olarak yapılmakta olan yeni oteller ve tesislerin bitmesiyle bu sektörün daha da canlanacağına, bölgemizin kış ve kongre turizmi konusunda da gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Her sektörde olduğu gibi özellikle de turizm sektöründe de tanıtımın çok önemli olduğuna vurgu yapan Vali Öz, geçmişten bu güne kadar yapılan tanıtım çalışmalarının meyvelerini verdiğini, Arap turist sayılarındaki artış ile kruvazyer gemi sayılarındaki artışın bunun en önemli göstergelerinden biri olduğunu ifade etti.

Vali Öz, “Geçtiğimiz günlerde ilimizde yapılan, Karadeniz Havzası ülkelerinden yetkililerin katıldığı ve kruvazyer turizmi platformunun oluşturulduğu uluslar arası toplantı turizme büyük ivme kazandıracaktır. Geçen yıl ilimize 32 adet kruvazyer gemi gelirken, bu yıl ve önümüzdeki yıllarda bu rakamın daha da artması bekleniyor. 30 yıla yakın süredir devam etmekte olan ABD’nin Miami kentindeki kruvazyer turizm fuarı her yıl 300’den fazla katılımcıya ev sahipliği yapıyor. Bu yıl da 10-13 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Miami fuar alanında DOKA desteği ile 60 m2 alanda kurulacak stand ve gerçekleştirilecek tanıtım faaliyetleri ile bölgemiz ve Trabzon en iyi şekilde tanıtılacak. Bu tür tanıtımlar sonucunda da ilimize gelecek kruvaziyer yolcu sayısını 100’lü rakamlara ulaştırarak Trabzon’u kruvaziyer turizminde dünyada önde gelen destinasyonlardan biri haline getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel