Trabzon'da turist sayısı böyle artacak!

Son yıllarda uluslararası platformlarda yapılan tanıtım faaliyetleriyle Karadeniz Bölgesi'nde farklı turizm alternatifleriyle ön plana çıkan Trabzon'da, 2013 yılında 27 kruvaziyer ile 16 bine yükselen turist sayısının bu yıl 40 kruvaziyer ile 25 bine çıkm

Trabzon'da turist sayısı böyle artacak!

Son yıllarda uluslararası platformlarda yapılan tanıtım faaliyetleriyle Karadeniz Bölgesi'nde farklı turizm alternatifleriyle ön plana çıkan Trabzon'da, 2013 yılında 27 kruvaziyer ile 16 bine yükselen turist sayısının bu yıl 40 kruvaziyer ile 25 bine çıkması bekleniyor.

Trabzon Ticaret Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, oda olarak yaptıkları çalışmalar ve tanıtımlarla Trabzon'u kruvaziyer turizmde marka haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Trabzon'un son yıllarda uluslararası platformlarda yapılan tanıtımlarla ön plana çıktığını belirten Hacısalihoğlu, "Bu yıl 12 Nisan'da ilk kruvaziyer gemiyi ağırladık. 2013'de 27 kruvaziyer ile 16 bine yükselen turist sayısına ulaşan Trabzon'a bu yıl için 40 kruvaziyer gemi rezervasyon yaptırdı. Kruvaziyer gemilerin gerek sayısının daha da artırılması gerekse gelen turistlerin şehirde ağırlanması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl turist sayısının 40 kruvaziyer ile 25 bine çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Hacısalihoğlu, kruvaziyer turizmi konusunda yürütülen çalışmalara Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve TÜRSAB'ın da destek verdiğini ifade ederek, "Kruvaziyer turizminde dünyada çok hızlı ve önemli gelişmeler oldu. Kruvaziyer turizmini araştırdık. Trabzon'u biraz daha ön plana çıkarmak ve kruvaziyer turizmden gerekli katkıyı almak için çalışmalara başladık" dedi.

Trabzon'a yıllardır belirli oranlarda kruvaziyer geldiğini dile getiren Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amacımız gelen gemi sayısını çok daha ileri seviyelere taşıyarak bu sektörden daha fazla pay almak. Bu doğrultuda, Karadeniz Kruvaziyer Platformu 4 ülkeden 4 liman şehrin katılımı ile kuruldu. Yalta'da düzenlenen Uluslararası Karadeniz Forumu'nda bunun tanıtımı yapıldı. Trabzon önümüzdeki zaman içerisinde kruvaziyer turizmi konusunda çok daha etkili olacak. Yalta'daki toplantıda özellikle Karadeniz Havzası'nı, '7 ülke 7 kültür' şeklinde lanse ettik. Bunu hep birlikte seslendirerek 7 ülke 7 kültür programı önemli bir kruvaziyer rotası olacaktır."

 TURİSTLERİN EKONOMİK OLARAK KATKI SAĞLAMALARININ ÖNÜ AÇILMALI

Suat Hacısalihoğlu, herkesin bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini de kaydederek, "Düşünün ki bir gemi bin kişi veya daha fazla kapasiteli olabiliyor. Dolayısıyla şehre bir anda bu kadar turist geliyor. Biz gelen turisti ağırlama konusunda üzerimize düşen her türlü görevi yapmayı arzu ettik. Şehir gezisinin şehrin kültürü, tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımının yanında turistlere şehrin ekonomisine katkıda bulunmak üzere sunulacak materyallerle ilgili çalışmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Kruvaziyer limanının altyapısının geliştirilmesi ve şehirle bütünleştirilmesinin de önemli olduğuna işaret eden Hacısalihoğlu, "Kente ulaşımın kolaylaştırılması ile turistlerin şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini görmeleri sağlanmalı. Turistlerin ekonomik olarak şehre katkı sağlamalarının önü açılmalı. Bu nedenle turistlerin harcama yapabilmelerine imkan verilmeli. Gelen turistlerin gelir düzeyleri son derece yüksek ve dolayısıyla harcama eğilimleri de çok daha fazla oluyor" diye konuştu.

Hacısalihoğlu, yaşlıların yanı sıra gençlerin de kruvaziyer turizmini tercih etmeye başladığını anımsatarak, turistlerin şehir içine girmesinin ve özellikle geleneksel tarihi sokakları gezerken alışveriş yapmalarının da sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler