Trabzon'da turist sayısı % 40 arttı

Tarihi değerleri ve doğal güzellikleriyle Karadeniz bölgesinin önemli kentlerinden olan Trabzon'da, müze ve ören yerlerini 2010'da ziyaret eden turist sayısının bir önceki yıla göre yüzde 40 arttığı bildirildi.Trabzon Valisi Recep Kızılcık, tarih, kültür,

Trabzon'da turist sayısı % 40 arttı

Tarihi değerleri ve doğal güzellikleriyle Karadeniz bölgesinin önemli kentlerinden olan Trabzon'da, müze ve ören yerlerini 2010'da ziyaret eden turist sayısının bir önceki yıla göre yüzde 40 arttığı bildirildi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, tarih, kültür, ticaret ve spor kenti olan Trabzon'da önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, özellikle turizme olan ilginin dikkat çekici olduğunu söyledi.

Doğayı tahrip ederek, turizmi geliştirmek istemediklerinin altını çizen Vali Kızılcık, “Çalışmalarımızı doğayı da koruyarak yürütüyoruz. Ulaşım ve konaklama imkanlarını rahatlatarak, turizmi geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Kentteki konaklama tesisi sayısının yetersiz olduğunu ifade eden Kızılcık, “Bu sorunun çözümü için de çeşitli projeler devam ediyor. Kısa zamanda güzel yatırımların, projelerin ortaya çıkacağını düşünüyorum. Yatırımcıları kentimize davet ediyoruz. Trabzon'umuza yatırım yapmak isteyen bütün yatırımcılara gerekli kolaylığı sağlayacağız” diye konuştu.

İldeki turizm rakamlarının, müze ve ören yerleri gibi biletli ve program dahilinde ziyaret edilebilen yerlerdeki istatistikler üzerinden tespit edildiğini anımsatan Vali Recep Kızılcık, şöyle devam etti:

“Sümela Manastırı'nı 2009 yılında 208 bin 86 yerli, 20 bin 535 yabancı olmak üzere toplam 228 bin 621 turist ziyaret etti. Ayasofya Müzesi'ni aynı yıl 64 bin yerli, 16 bin yabancı olmak üzere 80 bin kişi gezdi. Tarihi Sümela Manastırı'nı 2010 yılında ise 367 bin 84 yerli, 28 bin 897 yabancı ziyaretçi olmak üzere toplam 395 bin 981 kişi gördü. Ayasofya Müzesi'ni aynı yıl içinde 73 bin yerli, 21 bin yabancı olmak üzere toplam 94 bin turist ziyaret etti. 2010 yılında müze ve ören yerlerini ziyaret eden toplam turist sayısı 489 bin 981'e ulaştı.”

Vali Kızılcık, turist sayısında bir önceki yıla göre yaşanan yüzde 40'lık artışın kendilerini memnun ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“2011 yılında bu rakamın daha da üst noktalara taşınması için çaba sarf ediyoruz. Zaten Trabzon 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Bu organizasyonun hem turizm hem tanıtım hem de gelir açısından önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel