Trabzon'da tüketiciler korunuyor!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Vatandaşımızın sağlıklı tüketim maddesine ulaşması için önemli çalışmalar yürütüyoruz" dedi.Vali Öz, Bakkallar ve Sebzeciler Odası Başkanı Başaran Maraba ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.Bakkal esnafının, Türk kültürü

Trabzon'da tüketiciler korunuyor!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Vatandaşımızın sağlıklı tüketim maddesine ulaşması için önemli çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Vali Öz, Bakkallar ve Sebzeciler Odası Başkanı Başaran Maraba ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Bakkal esnafının, Türk kültürü ve ekonomisi açısından çok önemli bir meslek grubunu oluşturduğunu ifade eden Vali Öz, şunları söyledi:

"Trabzon'da işbirliği içinde örnek bir çalışmaları var. Ortak tedarik ve belli standart ve satış mekanizması oluşmuş durumda. Bu Tüketici Koruma Kanunu açısından da çok önemli. Hem etiketlendirme, fiyatlandırma, hem de bütün ürünlerin barkodla beraber geçmesi konusunda tüketicinin korunması ve sağlıklı ürün satılması için denetim işlevi görüyor. Bu süreçte Bakkallar Odası ile Halk Sağlığı ve Milli Eğitim Müdürlüklerimizin yeni bir çalışması var. Umum Hıfzıssıhha Kanunu'nda yapılan değişiklik ve hijyen yönetmeliğiyle gıda üreten ve satan iş yerlerinin denetimi ve hijyen eğitimi konusunda yeni bir yükümlülük getirildi. Bunu bu kurumlarımızla işbirliği halinde ve bakkal esnafımızın en iyi şekilde yararlanacağı eğitim programıyla uygulayıp vatandaşın sağlıklı tüketim maddesine ulaşmasını sağlayacağız."

Bakkallar ve Sebzeciler Odası Başkanı Maraba da odanın çalışmaları hakkında Vali Öz'e bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel