Trabzon'da TOKİ konutları çekilişi yapıldı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Trabzon’un Yomra ilçesinde yapımı süren 196 konut için bugün kura çekimi yapıldı. İlçenin Kaşüstü beldesinde yapımı süren 196 konut için 3 bin 700 kişi müracaat ederken, kura çekilişi Yomra Spor Kompleksi’n

Trabzon'da TOKİ konutları çekilişi yapıldı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Trabzon’un Yomra ilçesinde yapımı süren 196 konut için bugün kura çekimi yapıldı. 

İlçenin Kaşüstü beldesinde yapımı süren 196 konut için 3 bin 700 kişi müracaat ederken, kura çekilişi Yomra Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen kura töreninde konut müracaatında bulunan çok sayıda kişi hazır bulundu. 196 adet konut için toplam 3 bin 700 kişi müracaatta bulunurken, 14 şehit ailesi, 10 Gazi ve 95 özürlü konut başvurusunda bulundu.
Kura töreni öncesi bir konuşma yapan TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, TOKİ projeleri kapsamında Trabzon’da konut sayısının 16 binlere ulaşacağını belirterek, “Bu projede 196 adet sosyal nitelikli konutun üretim sürecini başlatmış bulunmaktayız.
 
Bugünkü kura çekilişi ile konutlarımız sahiplerini bulacak ve inşaat dönemi sonunda anahtarlarınızın teslimini de hep birlikte gerçekleştireceğiz. 5 bin 940 konutun 4 bin 24’ü tamamlanmış, bin 916’sının inşaatları halen devam etmektedir. Toplam 10 bin 606 adet konutluk uygulamamız da ihale ve proje aşamasındadır. Proje ve ihale çalışmaları devam eden bu uygulamalarımızla birlikte Trabzon’da toplam 16 bin 606 konut sayısına ulaşılacaktır” dedi.
 
AKYAZI PROJESİ GÜNDEMİN 1. MADDESİ 
 
Akyazı Projesi hakkında da bilgi veren Bulut, "Toplu Konut İdaresi’nin Trabzon ilimizdeki ihale ve proje aşamasında olan uygulamaları dahilindeki en önemli projesi Trabzon Akyazı 40 bin seyirci kapasiteli Stadyum ve Spor Tesisleri'nin inşaatı işidir. Bu proje; 40 bin seyirci kapasiteli stadyum, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü binası, kamp eğitim merkezi binası, 10 adet futbol, basketbol, voleybol sahaları, 4 adet tenis kortu, 4 bin kişilik paket arıtma tesisi, atık su altyapı imalatları, içme suyu altyapı imalatları, yağmur suyu imalatları, yol imalatları, yapısal ve bitkisel peyzaj ile açık otoparkı kapsamaktadır.
 
Projenin İhalesi Nisan 2013’te gerçekleştirilecektir. İmalatların 700 gün içinde tamamlanması hedeflenmiştir. Bu projenin Trabzon’un ekonomisi ve kentsel gelişim anlamında oldukça önemli olduğu düşünülmekte ve çalışmalar, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar'da desteği ile, hızla ve titizlikle sürdürülmektedir" diye konuştu.
 
TOKİ ÇALIŞMALARI İLE DESTAN YAZDI
 
Törene katılan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise TOKİ'nin çalışmaları ile bir dünya destanı yazdığını ifade ederek "Kıymetli hemşerilerim, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan daha önce TOKİ başkanlığı yapmış şimdiki Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar ile birlikte şimdi de TOKİ Başkanlığı yapan Sayın Haluk Karabel ve onların çok değerli çalışma arkadaşları ili hakikatten bir dünya destanı yazdılar, yazmaya da devam ediyorlar. Bugün bu destanın bir bölümünü de burada görüyoruz.
 
Trabzon'umuza Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın tensibi ile bizzat Sayın Erdoğan Bayraktar'ın takipleri ile sadece Çömlekçi Kentsel Dönüşümü'nün Tanjat yolu altı ile Esentepe bölümünün toplam kamulaştırma bedeli 503 trilyondur. Neyi gösteriyor bu Başbakanımızın Sayın Bakanımızın, Milletvekillerimizin Trabzon'un ve sizin nasıl hizmetinizde olduğunu gösteriyor. Başta söylediğimiz gibi biz Trabzon olarak hep biriz beraberiz tek yüreğiz" şeklinde konuştu.
 
Çekilişle ev almaya hak kazanan asil hak sahipleri 25 Mart-5 Nisan 2013 tarihleri arasında, yedek hak sahipleri ise 8-12 Nisan 2013 tarihleri arasında TOKİ ile sözleşme imzalama işlemini gerçekleştirecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler