Trabzon'da tiyatro krizi!

 Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun DTM Haluk Ongan Sahnesi için geçtiğimiz gün yapmış olduğu konuşmada, “Tiyatro binasını yıkacağım. Yeni bir yer bulup oraya taşıyacağım” dedi. Yaşanan gelişmeler karşısında açıklama yapan DTM Müdürü Fa

Trabzon'da tiyatro krizi!

 

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun DTM Haluk Ongan Sahnesi için geçtiğimiz gün yapmış olduğu konuşmada, “Tiyatro binasını yıkacağım. Yeni bir yer bulup oraya taşıyacağım” dedi. Yaşanan gelişmeler karşısında açıklama yapan DTM Müdürü Fatih Dokgöz, “Yıllardır aynı konu. Yıkılıp yeşil alan yapılacakmış. Haluk Ongan sahnemizi yıkacaklarına binasını daha modernize edip yeşil alan ortasında bıraksalar olmaz mı? Ama zihniyet farklı. Zağnos Vadisi içerisinde binalar yapılmış oraları yeşil alan değil mi?” diye sordu.
 
SPORA VAR SANATA YOK!
 
Başarının yıkmak olmadığını belirten Dokgöz, “Yıkmak çözüm ve başarı değil. 3-4 tane tiyatro yapılmalı bu şehre. Tiyatrom ful kapasiteyle çalışıyor. Hiç boş vakti yok. Bizden başka herkes çok iyi biliyor. Tiyatronun sahibi benim ama kimse bana sormuyor, ne yapalım diye, ama hep konuşuyorlar. Yeni bir sahne olacaksa bize sormadan yapmasınlar. Yaparlarsa Hamamizade Kültür Merkezi gibi bir şey olur. Gidin bakın orada oyun oynanamıyor. Tiyatro oynanmasının orada imkanı yok . Haluk Ongan Sahnesi bir tarihtir. 25 yıldır sürekli hizmet veren bir tiyatro binası burası. Şehrin markası haline gelmiş. Spora verilen önemin birazı bize verilsin. O kadar yapılan ve boş duran spor salonları, kompleksler var. Ama boş bir tiyatro binası yok. Çünkü yeterli tiyatro yok. Uluslararası bir festival yapılıyor bu şehirde. Türkiye’nin en iyi akustiği olan tiyatrolar arasında Trabzon. Bu imkanları elimizden kaçırmayalım. Yakınımızdaki Ordu ve Samsun illerinde DTM’ler var. Ve kadro ataması bekliyor” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel