Trabzon'da TBMM ile gerginlik

Toplantı sonrası yapılan basın açıklamasında AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ile CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman arasında kısa süreli sözlü atışma yaşandı.Zorlu Grand Otel'de basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı sonrası AK Parti

Trabzon'da TBMM ile gerginlik

Toplantı sonrası yapılan basın açıklamasında AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ile CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman arasında kısa süreli sözlü atışma yaşandı.

Zorlu Grand Otel'de basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı sonrası AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ve CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, basın mensuplarını bilgilendirdi. İlk olarak söz alan AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çocuğun cinsiyetinde erkeğin belirleyici olduğunu ifade eden Kotan, bu konudaki yanlış bilince vurgu yaptı. Kadının, erkeğin ve aile eğitiminin önemli olduğuna dikkat çeken Kotan, raporlar bittiğinde basına geniş kapsamlı bir açıklama yapacaklarını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ise, toplantının sonuçlarının gerek kadınlar gerekse çocuklar açısından yararlı olacağını söyledi. Arıtman, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Trabzon'da kadın ticareti gerçeğini gördüklerini kaydederek, "Türkiye'nin bazı bölgelerinde olduğu gibi burada da kadın ticaretinin acı gerçeğinin olduğunu gördük. Bu şu şekilde oluyor; bir takım aracılar vasıtasıyla bölgedeki özellikle kırsal alanlarda köylerdeki bazı kız çocukları, bazı genç kızlar aracılar vasıtasıyla batı illerindeki erkeklerle evlendirildiği şeklinde. Bu evliliği gerçekleştiren aracıların bu işten komisyon aldığı şeklinde bir gerçekle karşılaştık. Sabah yaptığımız toplantıda üç çocuk annesi bir kadın bize satıldığını söyledi. Burada sivil toplum kuruluşları da aynı durumdan bahsetti. Bu fevkalade, kadınlar açısından can yakıcı bir durum. Özellikle bunun üzerine çok süratli bir şekilde gidilmesi gerekir. Kadınların evlendirilerek üzerlerinde para kazanılmasına, yani bu ticaret asla ve asla kabul edilemez bir olgudur" diye konuştu.

Daha sonra söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Arıtman'ın Trabzon'da insan ticareti olduğu yönündeki söylemlerine tepki göstererek, bunun Trabzon'da yaygın değil sadece münferit bir olay olduğunu söyledi. Seymenoğlu, "Sabahleyin bu konuyu bizimle paylaşan bir kardeşimiz, sadece bunun kendi hayatı ile ilgili olduğunu ve Balıkesir'e gelin gittiğini, ailesinin değil bu işte aracı olanın para aldığını iletti. Bu sadece münferit bir olay. Bunun Trabzon'da yaygın bir şekilde yaşandığı anlamına gelmez. Bunu özellikle belirtmek isterim, bunu yoğun bir şekilde ifade ettiniz. Buradan yanlış bir şey çıkmamasını özellikle belirtmek isterim" dedi. Bu açıklama üzerine ikili arasında kısa süreli sözlü atışma yaşandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel