Trabzon'da tarım müdürlüğünden uyarıı

Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, Kurban bayramının yaklaşması nedeniyle Kurbanlık hayvan satıcılarına ve alıcılarına uyarılarda bulundu.Trabzon'da bulunan kurban pazarlarına kurbanlık hayvanların gelmeye başladığını ve kurbanlık s

Trabzon'da tarım müdürlüğünden uyarıı

Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, Kurban bayramının yaklaşması nedeniyle Kurbanlık hayvan satıcılarına ve alıcılarına uyarılarda bulundu.

Trabzon'da bulunan kurban pazarlarına kurbanlık hayvanların gelmeye başladığını ve kurbanlık satış yerlerinin İl ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimlerince denetlendiğini, salgın hastalıklar bakımından da sağlık taramasından geçirildiğini kaydeden Topbaş, "Kurbanlık hayvan satın alacak vatandaşlarımız, kurbanlıklarını seçerken sağlıklı, besili, kulaklarının Küpeli olmasına, pasaportunun bulunmasına, veteriner sağlık raporlarının olmasına ve tercihen erkek olmasına dikkat etmeleri gerekir.

Kurban kesecek vatandaşlarımızın, kurbanlıklarını İl Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun belirlediği satış yerlerinden almaları ve komisyonun belirlediği mezbahalar veya kesim yerlerinde kestirmeleri gerekir. Kendi bahçesinde kurban kesecek vatandaşlarımızın usulüne uygun olarak insan, hayvan ve çevre sağlığı için tehdit oluşturmayacak şekilde kesmeleri gerekmektedir. Cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurban kesilememelidir" dedi. .

Topbaş, kurbanlık hayvan sahiplerine de kurbanlık olarak sevk edilecek koyun ve keçilerin hayatları boyunca en az bir kez veba aşısıyla (PPR) aşılanmış olması gerekliğini hatırlatarak, sevk öncesi bu aşıların yapılması, hayvanlara küpe takılarak kayıt altına alınması, pasaportu ( kimlik kartı) bulunması ve kurbanlık hayvanlarına, veteriner sağlık raporu almaları konusunda uyardı.

Kurbanlık hayvan satıcılarının belgeleri olmadan yapacakları hayvan nakillerinin kaçak hayvan nakli olarak değerlendirildiğini belirten Topbaş, aksi halde idari para cezası uygulanacağını kaydetti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler