Trabzon'da tarihi yapı restore ediliyor

Trabzon Belediyesi tarafından projesi yaptırılarak ihalesi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca gerçekleştirilen tarihi Kızlar Manastırı’nın restorasyonu için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.Boztepe mahallesinde bulunan ve Trabzon turizmi için önemli bir

Trabzon'da tarihi yapı restore ediliyor

Trabzon Belediyesi tarafından projesi yaptırılarak ihalesi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca gerçekleştirilen tarihi Kızlar Manastırı’nın restorasyonu için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

Boztepe mahallesinde bulunan ve Trabzon turizmi için önemli bir yere sahip tarihi manastırın yeni hali şehre gelen turistler için çekim merkezi olacak. Kent turizmine önemli katkı yapması beklenen ve 1 milyon 570 bin TL ye ihale edilen manastırın restorasyon süreci 450 gün olarak belirlendi. Aslına uygun olarak yapılacak olan Manastır içerisinde bulunan tarihi Kaya Kilisesi ve örneğine nadir rastlanan fresklerin gün yüzüne çıkarılması projenin en önemli kısmını oluşturuyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Belediyenin kısıtlı maddi olanakları ile tarihi Kızlar Manastırı'nın restorasyon projesini yaptırmıştık. Israrlı takiplerimiz neticesinde Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından bu tarihi mekânın restorasyon ihalesi gerçekleştirildi. Restorasyonun tamamlanması ile turizme kazandırılacak olan tarihi mekan şehrin kültür sanat ve turizm hayatına önemli bir canlılık katacaktır. Bir tarih ve kültür kenti olan Trabzon turizmde de yükselen değer olmaya devam edecek" diye konuştu.

Boztepe'nin yamacında şehre hâkim bir mevkide kurulan Kızlar Manastırı 14. yüzyılda (1349-1390) 3.Aleksios tarafından yaptırılmış, yapılan ilavelerle 19 yüzyılda son şeklini almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel