Trabzon’da tarih yok oluyor

 Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan ve bir zamanlar tarihi İpekyolu’nun geçiş güzergahı üzerinde bulunan yılların tarihi köprüsü yok olmak üzere. Esiroğlu beldesinde bulunan ve bir zamanlar tüccarların kervanlarıyla yürüyerek geçtiği tarihi kervan köprüsü

Trabzon’da tarih yok oluyor

 

Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan ve bir zamanlar tarihi İpekyolu’nun geçiş güzergahı üzerinde bulunan yılların tarihi köprüsü yok olmak üzere.
 
Esiroğlu beldesinde bulunan ve bir zamanlar tüccarların kervanlarıyla yürüyerek geçtiği tarihi kervan köprüsü yıkılmak üzere. Mahalle muhtarı Özer Eyüpoğlu’nun bu köprünün bir an önce ele alınarak yapılması gerektiğini söyledi. 
 
Muhtar Eyüpoğlu, “ bir zamanların en işlek köprüsü ve tarihin en canlı tanıklarından olan kemerli kervan köprüsü burada yok  olma tehlikesi içinde. Nasıl olurda bu köprüyü burada kimse görmez bilemiyorum. Yan taraftan geçirdikleri ana yolunun hafriyatı da üzerine geldi ve köprü yıkılma tehlikesi içinde. Yetkilere buradan sesleniyorum bu köprü yıkılmaması için el atılmaması gerekli.”dedi. 
 
Tarihi köprünün en büyük sorunun bakımsızlık olduğunu söyleyen Eyüpoğlu, “ bu bölgede çok sayıda tarihi eser var kimse bu eserlere sahip çıkmıyor neden çıkmıyor anlamış değilim. Buna bir yetkilinin sahip çıkması gerekli.”şeklinde konuştu. 
 
Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler