Trabzon'da 'takkart' başladı!

Yeni sistemle birlikte tüm belediye otobüslerine Takkart sistemi monte edilirken,Trabzon Belediyesi yeni hizmet binasında ve şehrin muhtelif yerlerinde 30 adet Takkart dolum ve satış noktası oluşturuldu. Vatandaşlar Takkart'larına istedikleri kadar kontör

Trabzon'da 'takkart' başladı!

Yeni sistemle birlikte tüm belediye otobüslerine Takkart sistemi monte edilirken,Trabzon Belediyesi yeni hizmet binasında ve şehrin muhtelif yerlerinde 30 adet Takkart dolum ve satış noktası oluşturuldu. Vatandaşlar Takkart'larına istedikleri kadar kontör yükleyebileceği gibi tek kullanımlık manyetik kartta alabilecekler. Takkart ile birlikte fiyat tarifesinde herhangi bir değişiklik olmayacak. Vatandaşlar yine indirimli 60, sivil 90 kuruş üzerinden seyahat edecek. Yalnızca tek kullanımlık karta, kart maliyet nedeniyle 10 kuruş daha fazla ödeyecekler. Elinde bilet bulunan vatandaşlar ise biletlerini bitene kadar kullanabilecekler.

Belediye tarafından yapılan ve otobüslerin geliş güzergahını, otobüsün hangi durağa ne zaman geleceğini gösteren 'akıllı durak' sistemi ise 1 Şubat tarihinden itibaren hizmete girecek. Vatandaşlar, belediye otobüslerine monte edilen LCD ekranlardan otobüsün bulunduğu hattı ve hangi durağa geldiğini, otobüs duraklarında bulunan ekranlardan ise hangi otobüsün ne zaman geleceğini öğrenebilecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu belediye otobüslerinde Takkart uygulamasının tamamen başladığını belirterek "Takkart uygulaması 61 projemizin içinde bulunan modern ve akıllı duraklar projemize ek olarak yaptığımız bu projedir. Şu anda tüm belediye otobüslerimizde bu uygulamaya geçilmiştir. Vatandaşlarımız şehrin değişik yerlerinde bulunan dolum ve satış noktalarından Takkart'larını temin edebilirler. 1 Şubat tarihinden itibaren de akıllı duraklarımız hizmete girecek. Bu iki uygulama, aldığımız son model 10 otobüs ve bu sene içerisinde alacağımız 10 adet son model otobüs ile birlikte belediye otobüslerimizi kullanan vatandaşlarımız, gerçek sosyal belediyeciliğin bir gereksinimi olan modern toplu taşımacık ile tanışmış olacaklar" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler