Trabzon'da surların önü açılıyor

Tarihi Zağnos Burcu ve kalenin önündeki çirkin yapılaşma yerini yeşil alana bırakacak.Trabzon’un Ortahisar Mahallesi’nde Kentsel dönüşüm ve tarihi dokunun ön plana çıkması noktasında çalışmalara devam eden  Trabzon Belediyesi tarihi surları adeta işgal ed

Trabzon'da surların önü açılıyor

Tarihi Zağnos Burcu ve kalenin önündeki çirkin yapılaşma yerini yeşil alana bırakacak.

Trabzon’un Ortahisar Mahallesi’nde Kentsel dönüşüm ve tarihi dokunun ön plana çıkması noktasında çalışmalara devam eden  Trabzon Belediyesi tarihi surları adeta işgal eden ve çirkin bir görünüme yol açan binaları kamulaştırarak yıkacak.

Trabzon’un surları ile Zağnos Burcunun önündeki  yapılaşmaya son verilecek adım için düğmeye basıldı. Surlara bitişik işyeri ve ev sahipleri sahipleri yıkım öncesi tahliye işlemlerine devam ediyor..

Tarihi surlarının önünün açılması ile hem çirkin yapılaşmanın öne geçilmiş olunacak hemde Trabzon’un tanıtımı açısından iç ve dış turizm açısından büyük bir kazanım olacak

TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR
Trabzon Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İsmail Hakkı Berkmen tarih Merkezi (Zağnos Burcu) surların ve kalelerin her açıdan görülmesi noktasında önemli bir konuma sahip. II Aleksios döneminde kesme taştan dörtgen planlı burç, bir süre zindan olarak kullanılmış ve Zağnos Burcu olarak günümüze kadar özelliğini korumuş.

İsmail Hakkı Berkmen tarih merkezi yerli ve yabancı turistlerinde ilgi odağı olmaya devam ediyor.Tarih merkezinde Trabzon Belediyesi tarafından hazırlanan Trabzon tanıtım-belgesel CD’leri de yerli ve yabancı turistler tarafından izlenebiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler