Trabzon'da suç oranları düşüyor

AA muhabirinin Trabzon Emniyet Müdürlüğü verilerinden aldığı bilgiye göre, kent genelindeki polisin sorumluluk bölgesinde geçen yılın Nisan ayı ile bu yılki Nisan ayında meydana gelen suçlarda ciddi azalmalar oldu. İstatistiklere bakıldığında Trabzon kent

Trabzon'da suç oranları düşüyor

AA muhabirinin Trabzon Emniyet Müdürlüğü verilerinden aldığı bilgiye göre, kent genelindeki polisin sorumluluk bölgesinde geçen yılın Nisan ayı ile bu yılki Nisan ayında meydana gelen suçlarda ciddi azalmalar oldu.

İstatistiklere bakıldığında Trabzon kent merkezi ve ilçelerinde geçen yılın Nisan ayında kişilere karşı 328 suç işlenirken bu yılın aynı ayında 308 suç gerçekleştiği görüldü. Geçen yılın Nisan ayında kent genelinde mala karşı ise 103 olay olurken bu yıl Nisan ayında ise 90 olay meydana geldi.

Trabzon'da genelinde yaşanan ve mal ile şahsa karşı işlenen suçların da aralarında bulunduğu tüm suçlara bakıldığında ise kent genelinde geçen yılın Nisan ayında 664 suç işlenirken, bu yılın aynı döneminde 602 suç işlenmesi dikkati çekti.

Bu verilerden yola çıkılarak yapılan değerlendirmede, kentte bu yılın Nisan ayındaki kişilere karşı işlenen suçların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8, mala karşı işlenen suçların yüzde 13, kent genelindeki tüm suçların ise yüzde 9 oranında azaldığı ortaya çıktı.

-KENT MERKEZİNDE DE SUÇ ORANI AZALDI-

Trabzon'da sadece il merkezinde yaşanan olaylar dikkate alındığında ise geçen yılın Nisan ayında kişilere karşı 177, mala karşı 59 olay olurken, bu yılın aynı ayında kişilere karşı 155, mala karşı ise 43 suç işlendi. İl merkezinde meydana gelen tüm suçlara bakıldığında geçen yılın Nisan ayında toplam 355 olay yaşandığı, bu yılın aynı döneminde da 274 olay olduğu ortaya çıktı.

Buna göre il merkezindeki mala karşı işlenen suçlar, bu yılın Nisan ayında geçen yılın Nisan ayına göre yüzde 12, kişilere karşı işlenen suçlar yüzde 27, kent merkezindeki tüm suçlar ise yüzde 23 oranında azaldı.

Polis yetkilileri, suçların azalmasında, suçluların yakalanması, yakalanan zanlıların ceza alması, polisin aldığı önleyici tedbirler ile vatandaşların duyarlılığının etkili olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel