Trabzon'da su verilmeye başladı

Trabzon'da 2gündür devam eden  içme suyu  sıkıntısı Karayolları ve Trabzon Belediyesi ekiplerince  sürdürülen çalışmalar neticesinde beklenenden kısa bir sürede çözülerek  şehre su verilmeye başlandı.Daha önce 3 ila 5 gün arasında suyun verilmesi planlanı

Trabzon'da su verilmeye başladı

Trabzon'da 2gündür devam eden  içme suyu  sıkıntısı Karayolları ve Trabzon Belediyesi ekiplerince  sürdürülen çalışmalar neticesinde beklenenden kısa bir sürede çözülerek  şehre su verilmeye başlandı.
Daha önce 3 ila 5 gün arasında suyun verilmesi planlanırken aralıksız uzun süreli faaliyetlerle 2 gün içerisinde kente su verilmesi işlemine geçildi. Böylece daha önce açıklanan tarihten 1 gün önce musluklardan su akmaya başladı.
Trabzon ile Maçka arasında yapılmakta olan duble yolun Merkez Kutlugün Köyü mevkiinde Trabzon Belediyesi'nin ana su isale hattı üzerinden geçeceğinden bu hattının kaydırılması için 14 Ekim Cuma gününü 15 Ekim Cumartesi gününe bağlayan gece suyun kesilmesinden sonra başlayan yoğun maratonda motopomplarında kullanılmasıyla suyun tahliye işlemlerine geçildi. Tahliyenin ardından Karayolları, yüklenici firma ve Trabzon Belediyesi ekipleri aralıksız olarak 950 metre uzunluğundaki 160 cm çapındaki çelik boruların kaynak işlemlerine başladı. Zaman zaman yağan yağmura rağmen aralıksız çalışan ekipler Pazartesi sabahı saat 06.30’da kaynak işlemlerini tamamladı. Ana isale hattının, yolun dışına taşınmasından sonra Trabzon Belediyesi şehre su vermeye başladı. Şehrin coğrafi yapısından dolayı alçak kesimlerde bulanan mahallelere su kullanılmaya başlarken yükseklerde bulunan mahallelere suyun ilerleyen saatlerde ulaşması bekleniyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ana boru hattının 950 metre uzunluğundaki bölümünün deplase edilmesi işleminde yoğun gayret gösteren Karayolları, yüklenici firma ve Belediye ekiplerine teşekkür ederek, “Gece gündüz yapılan çalışmalarla şehre su verilmeye başlandı. Alçak kesimlerdeki vatandaşlar suyu erken kullanmaya başladı. Yüksek kesimlerdeki vatandaşlarımızdan biraz daha sabretmelerini istiyoruz. Su zamanla yüksek kesimlere çıkacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel