Trabzon'da su ızdırabı bitti

Trabzon'da ana ishale hattında meydana gelen patlama nedeniyle yaşanan su kesintileri sona erdi. Trabzon Belediyesinden yapılan açıklamada ana ishale hattında yapılan çalışmaların bittiği belirtilirken gece saat 00.30’dan itibaren suyun yeniden verilmeye

Trabzon'da su ızdırabı bitti

Trabzon'da ana ishale hattında meydana gelen patlama nedeniyle yaşanan su kesintileri sona erdi. 

Trabzon Belediyesinden yapılan açıklamada ana ishale hattında yapılan çalışmaların bittiği belirtilirken gece saat 00.30’dan itibaren suyun yeniden verilmeye başlandığı ifade edildi.

Trabzon Belediyesi'nden yapıaln açıklama'da şu ifadelere yer verildi;

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Trabzon-Maçka yolu Kutlugün Köyü mevkiinde yürüttüğü yol yapım çalışmaları nedeni ile ana ishale hattında meydana gelen su patlaması neticesinde Trabzon’da kesilen sular Trabzon Belediyesi’nin yoğun çalışmaları neticesinde gece saat 00.30’dan itibaren yeniden verilmeye başlandı. Şehrin alçak ve orta yüksek kesimleri gece su ile buluşurken, yüksek kesimlerine 19 Ocak Pazar günü öğlen saatlerinden sonra ulaşabildi.

Perşembe gününde itibaren Trabzon Belediyesi’nin ana ishale hattının deplase edilmesi sonrasında daha önce 3 gün sonra verileceği belirtilen su Cuma günü saat 19.30’dan itibaren şehre verilmiş ve şehrin büyük bir kısmında sular akmaya başlamıştı. Ancak Cumartesi günü sabah saatlerinde daha önce kaynak yapılan boruların birinde meydana gelen patlama neticesinde Trabzon’da yeniden su kesilmişti. Cumartesiyi Pazara bağlayan gece saat 00:30’da patlayan borunun tamirinden sonra kente saatte 6 bin 650 m3 su verilmeye başladı.

Suların verilmeye başlamasından sonra gece saat 03:00 sularında Değirmendere, Ayasofya, Yenimahalle, Fatih, Hızırbey, Yalı, Beşirli gibi alçak kesimlerde sular akmaya başlarken, sabah saatlerine kadar şehrin orta yüksek kesimleri olan Yeşiltepe, Çömlekçi, Aydınlıkevler (alt kısmı), Kemerkaya , İnönü, 1 ve 2 Nolu Erdoğdu, Yenicuma, Üniversite, Bostancı, Kaymaklı ile Kalkınma Mahallesi’ne ve Boztepe’nin alt kısımlarına su verildi. Vatandaşların aşırı tüketimi, apartmanların özel depolarının doldurulması neticesinde su talebini karşılamakta zorlanan Trabzon Belediyesi şehrin yüksek kesimleri olan Karşıyaka, Soğuksu, 3 Nolu Erdoğdu, Boztepe, Beşirli’nin üst kısımlarına su ulaştırmak için yoğun çaba sarf etti. Esiroğlu’ndaki su arıtma tesislerinin yüzde yüz kapasite ile çalışması neticesinde şehrin yüksek kesimlerin tamamına 19 Ocak Pazar günü akşamına kadar suyun ulaştırılması sağlandı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, beklenmedik bir boru patlamasından ötürü Trabzon’un planlanandan 24 saat fazlası ile susuz kaldığını ifade ederek, “Karayollarımızın Maçka yolunun yapım çalışmaları nedeniyle ana ishale hattının deplase edilmesi için daha önce 3 gün sürmesi planlanan su kesintisi yoğun bir çalışma ile 1,5 günde bitirilmiş ve şehre su verilmişti. Ancak çalışma yapılan bölgedeki bir borunun patlaması neticesinde Trabzon’a bir gün daha su verememiş olduk. 18 Ocak gece yarısından itibaren Trabzon’a yeniden su verdik. 19 Ocak Pazar günü akşam saatlerine kadar en yüksek kesimlerine su ulaşmıştır. Halkımızın anlayışına teşekkür ediyor ve bu patlamaya bağlı gecikmeden dolayı özür diliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel