Trabzon'da su isyanı!

Trabzon’un Maçka İlçesi Ocaklı Mahallesinde yaşayan vatandaşların su çilesi ne zaman bitecek? Mahalle de yaşayan vatandaşların su isyanına kim kulak verecek? Depo var, borular hazır, alt yapı tamam ama mahalle sakinlerinden bir vatandaşın zorluk çıkarması

Trabzon'da su isyanı!

Trabzon’un Maçka İlçesi Ocaklı Mahallesinde yaşayan vatandaşların su çilesi ne zaman bitecek? Mahalle de yaşayan vatandaşların su isyanına kim kulak verecek? Depo var, borular hazır, alt yapı tamam ama mahalle sakinlerinden bir vatandaşın zorluk çıkarması yüzünden mahalleye ne yazık ki su verilemiyor.

ORHAN BAŞKAN’DAN YARDIM BEKLİYORUZ

40 hanenin olduğu mahallede yaşayan vatandaşlar seslerini duyurmak için her yolu denemişler ama fayda göremediklerini belirttiler. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’dan yardım bekleyen vatandaşlar “Fındık ayında, yaz sıcağında hepimiz perişan olmuş durumdayız. Biri bize el atsın ve bu sorun çözülsün” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

NE ZAMAN BİTECEK BU ÇİLE?

Bir başka su çilesi de Trabzon’un Araklı ilçesinde bulunan Yalıboyu Mahallesindeki vatandaşlar çekiyor. Sahile inerek çeşmelerden bidonlara su dolduran köylülerin tek isteği evlerinde şebeke suyu kullanabilmek. Kurdukları 750 litrelik bidonlarla evlerine su basan mahalliler, bu suyu sadece tuvalete ve çamaşır yıkarken kullanıyor. Su olmadığı için tarım yapılamayan köyde, vatandaşlar yıkanmak için derelere ve denizlere gidiyor. Su olmadığı için vatandaşlar birbirleriyle kavga ederken, yeni yapılan inşaatta taşıma su ile ev yapılmaya çalışılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler