Trabzon'da su bilmecesi!

Trabzon Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasıyla internet sitesindeki bilgiler örtüşmüyor.... Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasında 2010 yılı içerisinde Trabzon'da tüketime arz edilen içme ve kullanma sularında kurşun, selenyum ve arsenik değerlerinin sınır

Trabzon'da su bilmecesi!

Trabzon Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasıyla internet sitesindeki bilgiler örtüşmüyor....

 

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasında 2010 yılı içerisinde Trabzon'da tüketime arz edilen içme ve kullanma sularında kurşun, selenyum ve arsenik değerlerinin sınır değerlerinin üzerinde tespit edilmediği gibi diğer kimyasal parametrelerde de sınır değerlerini aşan sonuç olmadığını bildirmişti. Aynı açıklamada, verilerin internet sitesinde de yer aldığı isteyenlerin buradan inceleme yapabileceğini kaydetmişti.

 

İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasından hemen sonra siteye girenler aşağıdaki  listeyle karşılaştı. Bu listeye göre Trabzon’un merkezde ölçüm yapılan 37 merkezden 30’unda şebeke sularının uygun olmadığı kaydedildi.

 

Trabzon il sağlık müdürlüğünün resmi sitesinden açıkladığı ve daha sonra kaldırdığı uygun olmayan ölçüm noktaları sayfa 2 de

 

 

 

 İşte İl Sağlık Müdürlüğü'nün resmi internet sitesindeki ilk açıklanan verilere göre  suyu uygun olmayan yerler.

 

 

su_11.jpg

 

 Sağlık müdürlüğü bu defa kendi önerdiği resmi sitesini tekzip etti.   sayfa 3 de

Sağlık müdürlüğünün resmi sitesinde yayınlanan Verilere göre, 1 Nolu Beşirli Mahallesi, Dalkıran Kahvehanesi, 2 Nolu Beşirli Mah. Kutlu Kıraathanesi, 2 Nolu Bostancı mah, Türe Belediye Çeşmesi, 3 Nolu Erdoğdu Mah, Köşk Fırını, Bahçecik Mah. M. Akif Camii tesisleri, Esentepe Mah. Yükselen Yemek Fabrikası, kalkınma Mah. Forum AVM Baydöner, Karşıyaka Mah. Fatma Hatun Camii Çeşmesi, Kaymaklı Mah. Fimek Ekmek Fabrikası, Yeni mah. İncirlik Camii Çay Ocağı, Yeşiltepe Mah. Yeşiltepe Kıraathanesi, İskenderpaşa Mah ve Meydan Park Çay Ocağı’nın da içinde bulunduğu adreslerden alınan şebeke sularının İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik" uyarınca Ek:2 Tablo A hükümlerine göre Kimyasal yönden uygun değil.

Akşam saatlerinde doğru ise yine aynı siteye giren ziyaretçiler  listenin değiştirildiğini ve bir önceki listeyle arasında büyük farklar olduğunu gördüler.

   

KENDİLERİNE TEKZİPLEDİLER

 

İl Sağlık Müdürlüğü, saat 17:00’da resmi internet sitesini yeniden güncelleyerek, söz konusu verilerin sehven girildiği iddiasında bulundu.

 

Aynı günde iki ayrı değer açıklayan ve daha sonra kendi kendini tekzipleyip verilerin sehven girildiğini ileri süren İl Sağlık Müdürlüğü’ne vatandaş nasıl inanacak.

 

Olayın açığa kavuşmasına kadar basın kuruluşlarındaki haberde il sağlık müdürlüğünün kendi sitesinde verdiği adrese erişen vatandaşlar kendi adreslerindeki şebeke sularının da mikrobiyolojik yönden uygun olmadığını görünce şoke oldular.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel