Trabzon’da Spor'un amacı

Trabzon’da Ümit Boks Spor Kulübü ve Osmanlı Boks Spor Kulübü Derneği ortaklaşa yürütecekleri ‘Dumansız Hava Sahası Genişliyor’ projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Açılışa Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Recep Denizer, proje sorumluları ve spor

Trabzon’da Spor'un amacı

Trabzon’da Ümit Boks Spor Kulübü ve Osmanlı Boks Spor Kulübü Derneği ortaklaşa yürütecekleri ‘Dumansız Hava Sahası Genişliyor’ projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Açılışa Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Recep Denizer, proje sorumluları ve sporcular katıldı.

Projeyi Türkiye şampiyonu 12 sporcu ile yürüteceklerini belirten Proje sorumlusu Mert Arslan, bu proje ile sigara içilen açık alanlardaki masalardan en az birini sigara içilmeyen ‘yeşil masa’ya dönüştüreceklerini söyledi. Sigaranın karanlık bir geçide atılan ilk adım olduğunu söyleyen Arslan, “Projemiz gençliğin en büyük sorunlarından biri ve tehdit edicisi zararlı madde kullanımının bilinç ve irade oluşturulması ekseni üzerine temalandırılmıştır.

 Dünya gençliğinin en büyük sorunu uyuşturucu madde kullanımı, alkol ve sigaradır. Sigara kullanma yaşı ülkemizde 10-12 yaşına kadar inmiş, alınan önlemler, yasaklar, kısıtlamalar yeteri caydırıcılığı sağlayamamaktadır” dedi.

Gençlerin zamanlarını en iyi şekilde harcayabilecekleri yerin spor salonları olduğunu vurgulayan Arslan şöyle konuştu:

“Gençlik dönemindeki kabına sığmaz enerjinin akıp dolanabileceği en güzel alan olan ‘spor’ dur. Spor gençlerin enerjisine enerji katıp, onlara yeterli tatmini sağlayan en önemli sığınaktır. Kendilerini kanıtlayabilecekleri en geniş alan, sosyalleşmenin, toplumsallaşmanın, hoşgörü edinmenin, öfke kontrolünün, sorumluluk duygusu edinmenin, grup içerisindeki kendini ifade edebilmenin ve sağlıklı yaşamın anahtarıdır.

Sporun sağladığı bedensel ve ruhsal anlamdaki doyum olanakları, gençliğin bitmek tükenmek bilmeyen enerjisini emerek onlar için faydalı hale dönüştüren ‘motor güç’ işlevi görmekte; onları bütün zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaktadır. Gençliğin sporla tanıştırılması, buluşturulması herkesin üzerine düşen borçtur.

Projemizde bu ana temalar üzerinden gençlerin sporla tanıştırılması ve zararlı her alışkanlığın anahtarı olan sigarayla mücadele üzerine kurgulanmıştır. Projemizin ana faaliyet noktası şehirde uğrak yerleri olan kafe, çay bahçesi, sinema, lokanta gibi yerler gezilerek, her mekandan sigara içilebilen açık alanlardaki masalardan en az birini sigara içilmeyen ‘yeşil masa’ya dönüştürmektir.”

Öte yandan, sigaranın insan vücudunu ne kadar güçsüz durumu getirdiğini gösteren gösteri amaçlı boks müsabakası yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel