Trabzon'da Sosyal Güvenlik haftası

 Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Tahsin Halcı, 14-20 Mayıs "Sosyal Güvenlik Haftası" münasebetiyle düzenlediği basın toplantısında Trabzon'da yaklaşık bin kişinin SGK'dan haksız maaş aldığını belirlediklerini belirterek bunun da yapılan ihbarlar sonucun

Trabzon'da Sosyal Güvenlik haftası

 

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Tahsin Halcı, 14-20 Mayıs "Sosyal Güvenlik Haftası" münasebetiyle düzenlediği basın toplantısında Trabzon'da yaklaşık bin kişinin SGK'dan haksız maaş aldığını belirlediklerini belirterek bunun da yapılan ihbarlar sonucunda ortaya çıktığını söyledi. 

Türkiye'de bu anlamda en fazla ihbarın Trabzon'da yapıldığını anlatan Halcı, "Yaklaşık bin kadar kişi, ölen anne ve babalarının maaşını almak için eşlerinden anlaşmak suretiyle boşanarak anne ve babalarından kalan maaşı almayı sürdürdüğünü tespit ettik. Bunların bir kısmının yasal işlemlerin halen sürmektedir. Gelen ihbarların çoğu komşu, akraba tarafından kurumumuza bildiriliyor.

Biz de en kısa sürede harekete geçerek gerekli işlemleri başlatıyoruz" dedi. Halcı, Trabzon'da emeklilerle birlikte toplam 672 bin 39 kişinin Sosyal Güvenlik'e tabi olduğunu belirterek bu rakamın da Trabzon nüfusunun yüzde 95'ini teşkil ettiğini söyledi. 

Konuyla ilgili kurum personeliyle birlikte bilgilendirme toplantısı düzenleyen Halcı, Türkiye genelinde yüzde 40'larda seyreden kayıt dışı işçi çalıştırma oranının Trabzon'da yüzde 20 seviyesinde olduğunu ifade ederek "Trabzon Sosyal Güvenlik olarak yaklaşık 105 bin 692. 4/A'lı (SSK) 33 bin 375. 4/B'li. (Bağ-Kur) ve 33 bin 087. 4/C'li (Emekli sandığı ) olmak üzere 172 bin 157 aktif sigortalımız, 126 bin 61 emeklimiz hak sahipleriyle birlikte toplam 672 bin 39 Sosyal Güvenlik tabii mensubumuz mevcut olup, bu Trabzon nufusunun yaklaşık yüzde 95'ini teşkil etmektedir.

Ayrıca sağlık boyutu koordinemiz altında bulunan 11 ile de (Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Erzurum, Bayburt, Ardahan, Tunceli ve Erzincan'a) hizmet sunmaktayız.

Hizmet kalitesini yükseltmek, insanlarımıza hakettiği biçimde insanca muamele etmek amacıyla, İl müdürlüğümüz ve bağlı Merkez Müdürlüklerimiz (Sağlık Merkez, Karadeniz merkez, Beşikdüzü Merkez, Akçaabat Merkez, Araklı Merkez ve Of merkez) deki personelimizle mükemmel hizmet vermeyi hedeflemişiz. Bu manada tüm personolimize güveniyor ve inanıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler