Trabzon'da sivil elbise krizi!

 Gazi Anadolu Lisesi’nde veliler sandığa gitti, çoğunluk serbest kıyafete karşı çıktı“Öğrenciler marka ve süslenme derdine düştü” diyen veliler, çocukların derslerini olumsuz etkilediğini belirtip okul idaresine başvurdu. Referanduma katılanların yüzde 84

Trabzon'da sivil elbise krizi!

 

Gazi Anadolu Lisesi’nde veliler sandığa gitti, çoğunluk serbest kıyafete karşı çıktı
“Öğrenciler marka ve süslenme derdine düştü” diyen veliler, çocukların derslerini olumsuz etkilediğini belirtip okul idaresine başvurdu. Referanduma katılanların yüzde 84’ü, ‘üniforma’ istedi.
 
OLUMSUZ ETKİLEDİ
 
Öğrencilerin sınavlardaki başarı düzeyinin düşmesinin gerekçe gösterilmesi üzerine okul idaresi referandum kararı aldı, velileri okula çağırdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın daha önce yaptığı, “Kararı veliler versin” açıklamasını hatırlatan idare, her sınıfta sandık kurdu, veliler de ‘evet’ ve ‘hayır’ yazılı mühürlerle oy kullandı. Velilerin yüzde 84’ü, “Tek tip kıyafet uygulamasına geri dönülsün” dedi.
 
2 MAYIS’TA TEK TİP
 
Sivil kıyafet uygulamasının öğrenciler üzerinde konsantre kaybına yol açtığını belirten öğrenci velisi Emel Kurt, “Çocuklar sabah kalkıyor, ‘bugün ne giysem’ diye düşünüyor. Derslerde konsantre olamıyor, teneffüslerde diğerlerinin kıyafetlerine bakıyor. Bu sınavlarını da etkiledi, notları düştü” derken, Filiz Oğuz adlı veli ise, “Öğrenciler marka ve süslenme derdine düştü. Forma disiplini ifade ediyor” diye konuştu.
 
EMSAL GÖSTERDİLER
 
Gazi Anadolu Lisesi velileri, Trabzon Lisesi, Kanuni Anadolu Lisesi, Alparslan ve Özel Ata kolejlerini emsal gösterip, “Bu okullar tek tip kıyafetten vazgeçmedi. Başarı düzeyi sürekli yükseliyor” diyerek referandum istedi, sonuçta ‘tek tip’ kararı çıktı. Okul yönetimi, tüm velilere mesaj gönderip 2 Mayıs’tan itibaren tek tip uygulamasına dönüleceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel