Trabzon'da silahla hayır işleniyor

Trabzon Valiliği'ne silah ruhsatı için başvuranlardan kişi başına alınan 2 bin lira bağışla kentteki okulların ihtiyacı karşılanıyor. Vali Recep Kızılcık, "Son 6 ayda 226 kişi silah ruhsatı almış. Ruhsat alanlardan 2'şer bin lira eğitime katkı payı alıyor

Trabzon'da silahla hayır işleniyor

Trabzon Valiliği'ne silah ruhsatı için başvuranlardan kişi başına alınan 2 bin lira bağışla kentteki okulların ihtiyacı karşılanıyor. Vali Recep Kızılcık, "Son 6 ayda 226 kişi silah ruhsatı almış. Ruhsat alanlardan 2'şer bin lira eğitime katkı payı alıyoruz. Bu paralarla okulların eksiklikleri gideriliyor, yeni bir ana okulu yaptırılıyor" dedi.

Trabzon Valiliği, silah ruhsatı almak için başvuran vatandaşlardan ruhsat ücreti olan 2 bin 300 liranın haricinde aldığı ruhsat başına 2 bin lira bağışı, eğitim kurumlarının geliştirilmesine harcıyor. Son 6 ayda silah ruhsatı alan 226 kişiden toplanan 452 bin liranın 422 bin lirası, Trabzon genelindeki okulların eksikliklerinin giderilmesine, şehit ailelerine, gazilere ve amatör spor kulüplerinin malzeme ihtiyaçlarına harcandı. Son bir ayda alınan 30 bin lira ise Kalkınma Mahallesi'nde yapımına başlanan 8 derslikli anaokulu inşaatına aktarıldı. Vali Recep Kızılcık, 550 bin liraya mal olması beklenen anaokulu inşaatı bitene kadar da ruhsatlardan alınan paraların buraya aktarılması talimatını verdi. Okula ayrıca, bu yıl Ygs'de Trabzon birincisi olan öğrencinin isminin verileceği de kaydedildi.

Valiliğe silah ruhsatı için başvuranlardan toplanan paralar ile eğitime destek verildiğini belirten Vali Dr. Recep Kızılcık, "Yöre insanının silah tutkusu biliniyor. Ruhsat başvurularından alınan paralar eğitim başta olmak üzere bir çok yerin ihtiyacını karşılamakta kullanılıyor. Bu paralarla okullarda kitaplar dağıttık, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize kıyafet yardımı yaptık. Yaklaşık bir aydan bu yana da Kalkınma Mahallesi'ndeki bir anaokuluna kaynak aktarıyoruz. İnsanların silah tutkusundan katkı sağlayarak okul yaptırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel