Trabzon'da sigara ile savaş

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon’da bulunan Ahi Evren Kalp ve Damar Hastanesi yetkileri hastanelerinde tedavi gören sigara tiryakisi hastaların sigarayı bırakmaları için bir bölüm açtılar. Hastanelerinde tedavi göre hastaların sigarayı bırakmaları için e

Trabzon'da sigara ile savaş

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon’da bulunan Ahi Evren Kalp ve Damar Hastanesi yetkileri hastanelerinde tedavi gören sigara tiryakisi hastaların sigarayı bırakmaları için bir bölüm açtılar. Hastanelerinde tedavi göre hastaların sigarayı bırakmaları için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade eden Hastane Başhekimi Celal Tekinbaş, “ Sigara çok büyük bir illet ve içen insanları her gün ölüme sürüklüyor. Bu illetten uzak durulması gerekiliyor. Eskiden otobüslerde ve diğer toplu taşıma araçlarında da içilirdi neyse ki şimdi bu durum yasaklandı ve insanlar kurtuldu.”dedi.

Kendilerine başvuran hastaların sigarayı bırakması için tedavi uyguladıklarının altını çizen Tekinbaş, “ Hastanemizde sadece hasta olarak değil dışarıdan da gelerek bizlerden yardım isteyenlere de yardım ediyoruz. Sonuç olarak bu bizim en büyük sorunlarımız arasındadır. Bir dönem doktorlarımız güllüklerinde sigara ile hastalarını karşılar durumda idiler. Bu durum sona erdi ama yinede sigara içen sağlık çalışanları var bunun ile birlikte beraber hareket ederek ilk sigarayı bırakan biz olmalıyız.”ifadelerine yer verdi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Canan  Koçşengül, “Sigara ile savaşan bir toplum oluşturmak için uğraşıyoruz. Bunun içinde hastanemiz bünyesinde bir oluşum oluşturarak sigara ile mücadele ediyoruz. Sigara bağımlısı olmak bir hastalıktır. Bize bir yılda sigara hastası 150 kişi başvurdu ve bunun meyvelerini toplamaya başladık. İnsanları sigaradan uzak tutmak inanın bize çok keyif veriyor. Buradan haberaltmışbirin aracılığı ile herkese sesleniyorum lütfen sigarayı bırakın.”şeklinde konuştu. 

Haber : Şükrü Üçüncü

20141114_140438.jpg

20141114_133518.jpg

20141114_133239.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler